• Почетна
  • СПОРТ
  • Какав наступ Јелене Јанковић: 15. играчицу света оставила на „нули“!
Прочитај ми чланак

Какав наступ Јелене Јанковић: 15. играчицу света оставила на „нули“!

0

jelena_jankovic

Јелена Јанковић је маестралном игром прошла у четвртфинале Кина опена, пекиншког турнира који се игра за наградни фонд од 5.185.625 долара, декласиравши Карлу Суарез Наваро из Шпаније са 6:0, 6:0.

Овакав резултат није необична појава у тенису, али тешко да се може наћи пример да је са „нулом“ изгубио неко ко је 15. на светској ранг листи. А Суарез Наваро је управо на тој позицији последњег рангирања које је објавила Женска тениска асоцијација.

После победа над Кристином Младеновић и Лорин Дејвис, шпанска играчица је као 12. носилац налетела на изузетно расположену Српкњу, чији је час тениса трајао нешто мање од сат времена.

Јанковићева је у седми дуел са Суарез Наваро ушла са жељом да се реваншира за два прошлогодишња пораза, у Мадриду и управо Пекингу, који су јој се десили после четири узастопне победе над овом ривалком, а ту жељу је спровела у дело скоро без грешке.

Освојивши више него двоструко више поена од супарнице (53:26), Јелена уопште није марила што је први сервис није „слушао“ (само 46% убачених лоптица где је и предвиђено), јер је на други освојила 15 од 22 поена, што је у шест искоришћених од 13 брејк лопти било више него довољно да Суарез Наваро не освоји нити један једини гем против врло расположене 11. тенисерке света.

Њена наредна супарница биће Чехиња Луси Сафарова која је са 6:4, 6:7(4), 7:6(2) елиминисала Андреу Петковић. Јанковићева и Сафарова, тренутно 34. на ранг листи Женске тениске асоцијације, до сада су играле седам пута, а Јелена води са 5:2 у победама, иако је у последњем међусобном дуелу, у финалу Фед купа 2012, у прагу декласирана ода Сафарове са 6:1, 6:1.

(Блиц)