Прочитај ми чланак

ЈОВИЋУ МЕСТО ПРВОГ ШПИЦА у репрезентацији Србије против Немачке

0

Селектор Србије Младен Крстајић открио је део планова у вези са тимом за пријатељски меч са Немачком.

„Орлови“ гостују у Волфсбургу у среду увече, у пријатељској утакмици којом ће отворити нови квалификациони циклус.

Овај меч је „предигра“ за почетак квалификација за ЕУРО 2020. које Србија отвара у понедељак, 25. марта, против актуелног првака „Старог континента“ Португала у Лисабону.

„Имамо седморицу повређених играча који нису допутовали. То су одлични, исукусни фудбалери. Матића нећемо имати ни за Португал, као ни Пријовића. Недостају и Тадић, Костић, Коларов и Митровић, остали су у Београду да пробамо да их опоравимо до четвртка како би нам се прикључили у Лисабону. И Фејса има проблема, видећемо на лицу места у Португалу каква ће бити ситуација са њим“, рекао је Крстајић.

„Момци који ће у среду изаћи на терен сигурно ће дати максимум. Можда неки немају довољно искуства, али гарантујем да жеље ни код кога не мањка. Састав за Немце? Што се тиче Луке Јовића и питања да ли ће бити у тиму или неће, могу да вам кажем да ће бити у тиму. Почеће меч“, додао је селектор.

Србија је после неуспеха на Мундијалу у Русији играла добро у премијерном издању Лиге нација, али ће квалификације за ЕП бити знатно тежи изазов за Крстајићеву селекцију.

„Заслужено смо се квалификовали на СП, али стицајем неких околности нисмо прошли у други круг. Остварили смо циљ да будемо први у групи у Лиги нација. Следећи циљ нам је пласман на Европско првенство, пробаћемо преко квалификација, а ако у томе не успемо, онда ћемо то пробати да урадимо преко завршнице у Лиги нација. Једно је сигурно, српски фудбал има перспективу“, додао је селектор.

Пријатељски меч између Немачке и Србије на програму је у среду од 20.45 у Волфсбургу.