• Почетна
  • СПОРТ
  • Никад се не предај: Јована Јакшић спасила чак 14 меч лопти и освојила титулу у Аризони
Прочитај ми чланак

Никад се не предај: Јована Јакшић спасила чак 14 меч лопти и освојила титулу у Аризони

0

jovana-jaksic

Српска тенисерка Јована Јакшић постала је шампионка Сурпрајза у Аризони, победивши у финалу Тамиру Пашек после преокрета са 4:6, 7:6 (13), 7:5. И до титуле је дошла на спектакуларан начин – претходно је спасила чак 14 меч лопти.

Борба је трајала преко три и по сата, а на крају је 20-годишња тенисерка дошла до прве титуле у 2014. години, а 14. у каријери. Изгубила је први сет, имала је затим и заостатак од 0:3, али је направила сензационалан преокрет против двоструке четвртфиналисткиње Вимблодна.

У другом сету је Тамира Пашек чак шест пута сервирала за победу при 5:4 и 6:5, а онда је у тај-брејку Јована још осам пута спречила пораз, па је изборила трећи сет.

У њему, прва меч лопта искоришћена је за победу.

„И даље не могу да верујем да сам спасила 14 меч лопти, немам представу како сам то извела. Сваки пут кад сам се суочавала са тим, имала сам невероватан ударац, винери су пресудили у већини случајева. Размишљала сам – ако спасим прву, могу и другу, трећу… после шесте сам престала да бројим. Нисам знала резултат тај-брејка до краја меча, само сам се борила“, рекла је Јакшићева после меча, и додала:

„Срећна сам јер сам победила две тенисерке које су биле у топ 30 (Софија Арвидсон и Тамира Пашек), и ово је велико искуство за мене. Научила сам лекцију, никад се не предај јер је све могуће“.

Наградни фонд турнира је био 25.000 долара, а идентичан је и у Мексику, у ком ће се Јована Јакшић такмичити од 3. марта.

(Блиц)