Прочитај ми чланак

ЈОКИЋА ПОГОДИЛЕ ПРОЗИВКЕ ЗБОГ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Рекао сам себи – нећу више да играм

0

Кошаркаш Денвера Никола Јокић признао је да су га јако погодиле прозивке што је пропустио Европско првенство са репрезентацијом Србије прошлог лета

Кошаркаш Денвера Никола Јокић признао је да су га јако погодиле прозивке што је пропустио Европско првенство са репрезентацијом Србије прошлог лета.

– Момци који су били на Евробаскету заслужили су да представљају Србију. Играли су финале Европског првенства, а створила се атмосфера да сам ја главни кривац што нисам играо. Добио сам много негативних порука. Претпостављао сам да није баш велики проценат људи против мене, али осећао сам се лоше. Претходно сам освојио сребро на Олимпијским играма, што је до тада највећи успех у мојој каријери, а следећег лета је све било другачије. Тешко ми је све то пало, дотле да сам рекао себи: ‘Ма, нећу више ни да играм!’ Свакакве глупости су ми падале на памет, али онда сам се потпуно искључио из свега, како не бих слушао све и свашта“, рекао је Јокић за ново издање „Недељника”.

Иако су неки навијачи били огорчени на Николу, он је лета 2016. године био један од најважнијих играча Србије у походу на сребро у Бразилу на ОИ.

– Репрезентујем, пре свега, своју породицу, па онда свој град и своју земљу. Волео бих да свако ко ме упозна помисли да је Србија једна срећна земља, да је моја породица весела породица, да нема негативних ствари. Американци су роботизовани, нема много емпатије, па ја покушавам да будем другачији. Било је много емоција и жеље. Тај дочек у Сомбору после освајања медаље пред пет хиљада људи је био невероватан. То је мој град, најбољи на свету. Нисам веровао да ће ме толики народ дочекати. Нисам ни знао да праве дочек. Учинили су ме поносним у тих пола сата-сат колико је потрајало“, рекао Јокић.

Центар Денвера овог лета потписаће најуноснији спортски уговор у историји нашег спорта, пошто је договорио петогодишњу сарадњу са Нагетсима вредну 146,5 милиона долара.