• Почетна
  • СПОРТ
  • Јелена Јанковић: Ближи се време за повлачење из репрезентације
Прочитај ми чланак

Јелена Јанковић: Ближи се време за повлачење из репрезентације

0

Српска тенисерка Јелена Јанковић после пораза од Чешке у финалу ФЕД купа изјавила је да се ближи време за повлачење из репрезентације.

„Још нисам направила план за следећу сезону, сигурно је да ћу прво на опоравак од повреде и одмор, па ћемо видети. Што се тиче Фед купа, играм већ 12 година за репрезентацију и ближи се време за повлачење и давање шанси млађим играчицама. Увек ћу бити ту да помогнем, али мислим да за следећи меч против Словачке нећу бити ту. Постоје друге играчице које можда могу да дају и више“, рекла је Јанковићева новинарима у Прагу.

Када је у питању данашњи пораз од Сафарове Јанковићева је рекла да није могла против повреде.

„Жао ми је због тима, нисам могла да дам 100 одсто због повреде. Са друге стране Сафарова је играла сјајно и заслужено победила. Честитам Чехињама, али и мом тиму, јер није мала ствар бити други на свету. Јако ми је жао, није лако изгубити у финалу, ми смо победници у души, навикли смо да будемо први. Поносна сам на цео тим, на све људе који су нам помогли да дођемо овде и надам се да ће бити још прилика за титулу“, поручила је Јанковићева.

Ана Ивановић: Видећу да ли ћу остати уз репрезентацију
Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић после данашњег пораза од Чешке у финалу ФЕД купа није децидирано као Јелена Јанковић најавила опроштај од репрезентације, али је истакла да ће размислити о томе.

„И ја прво идем на одмор, најважније ми је да санирам повреде и циљ ми је да наредну сезону кренем што боље. Морам пре свега физички да ојачам, разговораћу са тренером, за сада знам да крећем из Перта, а после тек у Мелбурну. Што се тиче Фед купа, још је далеко, има времена до тада и у зависности како се будем осећала донећу одлуку, али није лако издржати сва та путовања“, рекла је Ивановићева на конференцији за медије.

Она је поновила да јој је јако тешко после пораза, јер је екипа прошла „сито и решето“ да би стигла до финала.

„Дале смо све од себе, пружиле максимум, али нажалост нисмо успели. Надам се даћемо имати неку другу прилику“, поручила је Ивановићева.

 

(Танјуг)