• Почетна
  • СПОРТ
  • Извисила Холандија – појачање за „Орлове“: Ришаиро изабрао Србију?
Прочитај ми чланак

Извисила Холандија – појачање за „Орлове“: Ришаиро изабрао Србију?

0

Risairo-Zivkovic(Телеграф.рс, Курир)
Нападач Гронингена постигао договор са Фудбалским савезом да наступа за наше селекције.

Ришаиро Живковић, 16-годишњи фудбалер Гронингена, пристао је да наступа за репрезентацију Србије. Иако је почетком године изгледало да ће талентовани фудбалер изабрати Холандију, наводно је променио мишљење.

Момак рођен на Холандским Антилима од мајке Српкиње, по којој је узео и презиме, пошто их је отац рано напустио, спада међу најталентованије европске нападаче у свом узрасту, а у Холандији су га окарактерисали као наследника Арјена Робена.

Проблем за Живковића може да буде то што се екипа селектора Милана Лешњака није пласирала на Европско првенство, па ће бити позван да наступа са фудбалерима годину дана старијим.

– Недавно, када је млада репрезентација Србије играла пријатељски меч у Холандији, директор репрезентативних селекција Саво Милошевић разговарао је са Живковићем и фудбалер Гронингена пристао је да игра за кадетску селекцију Србије.

Међутим, како ова екипа није успела да се пласира на ЕП, челници Фудбалског савеза мораће да понове разговоре и убеде га да наступа за годину дана старију селекцију. Ти преговори обавиће се у наредних неколико дана и врло брзо знаће се епилог, али сва је прилика да ће Ришаиров одговор бити позитиван – изјавио је за Курир извор из ФСС.