• Почетна
  • СПОРТ
  • Ивковић: Једна утакмица дели нас од историјског резултата
Прочитај ми чланак

Ивковић: Једна утакмица дели нас од историјског резултата

0

sp-micic

(Вечерње новости)

Кажу ми да можемо да будемо први или трећи пред четвртфинале. Међутим, ја знам да, после меча са Француском, морамо да добијемо једну од три утакмице како бисмо се пласирани на СП 2014. – каже селектор

Селектор Србије Душан Ивковић је слободан дан пред дуел са Француском другачије организовао од оног са Украјином: поштедео је играче јутарњег тренинга и детаљних анализа противника, па је одлучио да им да слободно пре подне и одради са њима дуг тренинг предвече.

Припреме за Француску су обављене и тиму је предочено одакле врема највећа опасност, које су врлине, а које мане НБА звезда.

– И Французи су показали да имају доста осцилација. Атлетска грађа, постојање играча који праве разлику, одлична организација напада Тонија Паркера, сјајни шутери попут Батума и Жалабала су главне карактеристике овог тима. Имају можда слабију центарску линију, али играју добру кошарку. За наше младе играче меч са саставом Француске мора да буде изазов – рекао је селектор Ивковић.

Јака одбрана и добра организација напада је оно што Србија мора да уради да би била равноправна на терену.

– Ми морамо да нађемо решење у огранизацији напада, као што против оваквог тима морамо да играмо јаку одбрану. Мицић је до сада показао жељу и таленат, али нема искуства и знања да се носи са оваквим нивоом такмичења. Он ће против Француске морати да замени Марковића.

Оно што збуњује искусног тренера попут Ивковића јесте податак да су играчи са клупе имали слабији учинак од стартера:

– То ми се дуго, дуго није догодило и прилично ме је забринуло против Украјине. То је један од пропуста у припреми, индивидуалној. Чини ми се да су играчи због приче о пласману потпали под притисак и да је то био један од разлога лоше игре на последња два меча. Прихватам да сваки играч може да нема дан, али не прихватам половична издања. Кажу ми да можемо да будемо први или трећи пред четвртфинале.

Међутим, ја знам да, после меча са Француском, ми морамо да добијемо једну од три утакмице како бисмо остварили циљ и обезбедили место на СП 2014. што би био историјски подвиг овог младог тима – рекао је Душан Ивковић