• Почетна
  • СПОРТ
  • Иванишевић: Новак је мој фаворит, али не отписујте Федерера
Прочитај ми чланак

Иванишевић: Новак је мој фаворит, али не отписујте Федерера

0

novak-federe1234r

(Вечерње новости)

Људи као да се утркују у прогнозама како је Роџер завршио каријеру, али ја се не бих сложио са тим, каже хрватски ветеран уочи Ју Ес Опена.

Кao на тобогану у забавном парку Роџер Федерер је пуном брзином недавно склизнуо на седмо место АТП ранг-листе, што је његов најлошији пласман од новембра 2002, али би у Њујорку могао да пронађе механизам који би га попут федера вратио у врх. Ово тврди Горан Иванишевић, некадашњи број два и учесник чак 13 гренд слемова у Великој јабуци током богате професионалне каријере.

НОЛЕ УЗ БОРГА И АГАСИЈА

Неколико дана уочи почетка последњег гренд слема сезоне, Новак Ђоковић ће бити у прилици да још једном чује савете легенди попут Бјерна Борга, Илије Настасеа, Пита Сампраса, Андреа Агасија и других бивших првих играча света.
АТП тур сутра у чувеном хотелу „Валдорф Асторија“ организује велику свечаност поводом 40 година од оснивања модерног система бодовања и рангирања, а међу званицама ће се наћи готово сви „краљеви“ белог спорта.
Од 1973. до данас укупно је 25 тенисера стизало на трон, а тренутни „владар планете“ је играч из Београда, који је на том месту већ 95 недеља.

Хрват, наиме, упозорава све тенисере да нипошто не смеју да отписују ветерана из Базела, коме даје велике шансе да уђе у финале и одигра меч за титулу против Новака Ђоковића, ако се жреб тако намести.

– Сви очекују да ће титулу да освоји неко од прве тројице на листи, Ђоковић, Надал или Мареј. Али, постоји један играч кога су многи можда заборавили, а зове се Роџер Федерер. Људи као да се утркују у прогнозама како је Швајцарац завршио каријеру, али ја се не бих сложио са тим – поручује Иванишевић.

Бивши шампион Вимблдона објашњава на чему гради своју веру у Роџера.

– Подлога у Њујорку је бржа него на другим турнирима на бетону, и то му одговара. Прошле недеље у Синсинатију је направио доста проблема Рафи, па ако буде имао добар ментални склоп на турниру, може поново да направи „штету“, и зашто да не, да освоји турнир.

Горан се, међутим, слаже са кладионичарима и у први план ставља Ђоковића.

– Фаворит на слему за мене је, ипак, Новак Ђоковић. Ту нема спора. Он има највеће шансе да дође до пехара. Опет, пре две године, када је Ноле освојио титулу у Њујорку, Федерер је против њега имао меч лопту у полуфиналу и требало је да добије тај дуел. И сада може да одигра на исти начин.

Док Мекинро истиче Мареја, и прогнозира нови успех Шкота, Иванишевић на то одмахује руком.

– Мареј још није успоставио препознатљив ритам игре. Приказао је лоша издања у Монтреалу и Синсинатију, и све је некако другачије када сте у ситуацији да браните титулу. Свако жели да вас победи – закључује славни хрватски тенисер.

ЈОВАНА И БОРИС БЕЗ ЊУЈОРКА
Већ после првог кола квалификација тандем наших играча остао је без наде да ће играти у главном жребу Ју-Ес опена. Јована Јакшић је после два сата игре изгубила од Холанђанке Рихел Хогенкамп 4:6, 6:4, 6:1, док је Бориса Пашанског елиминисао Аргентинац Бањис 6:0, 6:4. Синоћ је на терен требало да изађе и Александра Крунић, против Немице Карине Витхефт.