Прочитај ми чланак

ИВАНА ШПАНОВИЋ: Нема славља, не стајем док не освојим злато!

0

IVANA SPANOVIC OLIMPIJADA START

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић допутовала је у Београд, два дана након што је на Светском дворанском првенству у Портланду освојила сребро, и поручила да нема времена за славље јер је све подређено Олимпијским играма у Рију.

Шпановићева је у Портланду поставила национални рекорд скоком од 7,07 метара и освојила своју шесту медаљу на великим такмичењима.

– Остварила сам циљ, успела да дођем до личног и националног рекорда, и то убедљиво. И више сам него задовољна, иако ми је жао што нисам освојила злато. Ипак, у јакој конкуренцији нисам могла више. Нећу стати све док не освојим светску титулу, рекла је Шпановић на конференцији за новинаре на београдском аеродрому.

Она је поручила да нема времена за славље и одмор јер је очекују обавезе у Дијамантској лиги.

– Све сам подредила Олимпијским играма у Рију и само о њима мислим, јасна је била Шпановић.

Тренер Горан Обрадовић истакао је да жали за златом из САД, које је изгубила у последњој серији.

– Био сам тужан и револтиран јер знам да смо дали 100 одсто. Скочити 7,07 је фантастичан успех, Ивана је дала последњи атом снаге. Мислио сам да ће седам метара бити довољно за злато, али није, сада мислим да ће за злато у Рију бити потребно 7,20 и идемо на то, поручио је Обрадовић.

Генерални секретар АШ Слободан Бранковић поручио да је Ивана Шпановић доказала да је најбоља атлетичарка Србије икада.

– Ивана и њен тренер су подигли српску атлетику на веома висок ниво. Све је ово нестварно, граничи се са филмским звездама којима се по аеродромима траже аутограми и сликање. Надам се да ће Ивана и у будућности знати да обрадује српску јавност, закључио је Бранковић.

Извор: Танјуг