Прочитај ми чланак

Ивана Шпановић најбоља на митингу у Стокхолму

0

ivana-spanovic_620x0

Српска атлетичарка Ивана Шпановић је са резултатом 6,58 славила на јаком такмичењу у Шведској и показала одличну форму пред Светско првенство у дворани.

Ивана Шпановић победила је на атлетском митингу у Стокхолму са резултатом 6,58м. Друго место заузела је Ерик Жардерса резултатом 6,57м, док је Состен Могуенара однела бронзу са 6,53м.

Један од главних разлога зашто се тренер Горан Обрадовић придружио Ивани на такмичењу у Штокхолму је да види како реагује на подлогу од дасака у дворани, која може имати запажену улогу на резултате атлетичара у дворани. Тренер Горан Обрадовић после такмичења је изјавио:

„Ивана је овом победом показала да јој је место у самом врху светске атлетике. Додао бих да је поред победе од изузетне важности искуство које је стекла у стокхолмској дворани. Морам рећи да се није најбоље снашла на овој врсти подлоге, али иста нас очекује и на Светском првенству у Сопоту, и врло је важно анализирати све аспекте такмичења. Дефинитивно је да ћемо последње припреме пред светски шампионат реализовати на истој врсти подлоге како би се што боље спремили, а Сопот, град домаћин би био најидеалније решење. Из Шведске одлазимо врло задовољни“.

Шпановићева тренутно дели четрвту позицију на светским листама заједно са Даријом Клишином.

До Светског првенства у дворани остало је месец дана, а следећи наступ српске рекордерке биће на ИААФ Пермит митингу у Бирмингему, 15.фебруара 2014.године

(Вечерње новости)