Прочитај ми чланак

Исланђани једва чекају пуну „Маракану“

0


islandd

(Спортске.нет)
Фудбалери Црвене звезде дочекују у четвртак ИБВ са Исланда у оквиру првог меча другог кола квалификација за ЛЕ. Исланђани су далеко од атрактивног противника али нема сумње да ће најватреније присталице Звезде напунити трибине „Маракане“ чему се надају и првотимци гостујућег клуба.

„Да будем искрен, не знам како да се припремим за тако велики меч! Али то је један од разлога зашто и желим да доживим такво искуство, играти пред 50.000 навијача је велика ствар, нешто што сигурно никад нећу заборавити. Али сигуран сам да ће уз искусније саиграче све бити под контролом“ казао је Бредли Симондс у изјави за исландске медије.

Симондс је иначе енглески фудбалер који је играо у Челсију и Квинс Парк Ренџерсу али је касније морао да одабере мање атрактивни клуб за доказивање.

Његов саиграч из ИБВ-а Ејдур Арон Сигурбјернсон сматра да клуб може до групне фазе Лиге Европе па двомеч са Звездом види као шансу да се направи нови корак ка остварењу тог циља.

„Страховито је важно за клуб, и играче нарочито, да се квалификујемо у Лигу Европе. Сав тај новац који такмичење доноси, и шанса за све нас да се докажемо на вишем нивоу је заиста велика ствар“, рекао је Сигурбјернсон.

ИБВ гостује Црвеној звезди 18. јула од 20 часова и 30 минута а реванш је на програму седам дана касније на Исланду.