• Почетна
  • СПОРТ
  • Инспектори „чешљали” папире у Звезди, траже кривце за дуговања
Прочитај ми чланак

Инспектори „чешљали” папире у Звезди, траже кривце за дуговања

0

Инспектори Криминалистичке полиције тражили на увид документацију о пословању бивше Управе на челу са Лукићем како би утврдили на који начин је трошен новац и како је дуг скочио са 22,3 на 50 милиона евра

Криминалистичка полиција Министарства унутрашњих послова посетила је јуче ФК Црвена звезда а разлог овог изненадног упада је провера послова бивше управе “црвено-белих”, преноси “Политика”.

Бивша Управа на челу са Владаном Лукићем успела је да дуплира дуг Звезде, који је од 2009. до 2012.године скочио са 22,3 на 50 милиона евра, па постоји основана сумња да су злоупотребили службени положај и да нису водили рачуна о трошковима који су Црвену звезду довели у незавидан положај.

Инспектори полиције су тражили документацију од новог руководства, а ово је иначе била прва посета полицијских службеника у овој години. На основу документације полиција ће утврдити ко је од бившег руководства трошио и на који начин новац у Звезди.

Ново руководство клуба на челу са Драганом Џајићем и Небојшом Човићем покушава да смањи дуг и да уведе клуб у нормално функционисање.

Полиција ће, како се наводи, “утврдити чињенично стање и на основу постојеће документације видети ко је од бивших челника Звезде највише трошио и како” и сходно томе предузети одговарајуће мере.

(Политика, фото: илустрација)