• Почетна
  • СПОРТ
  • Хулигани у Италији: Пијани цвећар са пиштољем и свемоћни вођа навијача (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Хулигани у Италији: Пијани цвећар са пиштољем и свемоћни вођа навијача (ВИДЕО)

0

13992068291356

Срећом, није било мртвих, али је просто невероватно шта се све дешавало током финала Копа Италије. Све у присуству премијера Матеа Ренција и његове уплакане кћери. Прочитајте шта се све збивало у Риму

Хулигани се питају, полиција немоћно гледа. Такав се утисак стекао током финала италијанског Купа између Наполија и Фиорентине које је почело са великим закашњењем због жестоког обрачуна навијача са југа земље и, према званичном саопштењу, тврдокорног присталице Роме?!
Полиција, додуше, негира да је преговарала са хулиганима, већ тврди да је капитен Наполитанаца Марек Хамшик до трибине ишао само да би навијаче обавестио о томе шта се дешава. Али, тешко јој је веровати после свега виђеног на Олимпијском стадиону. Уосталом, италијански медији, или барем добар део њих, тврде да је знак да утакмица сме да се одигра дао управо Ђенаро де Томаза (на фотографији), вођа хулигана из Напуља (званично је то урадио Ђузепе Пекораро, представник градских власти Рима).
Контроверзни Де Томазо је, иначе, син познатог мафијаша из клана Камора, познат је и под надимаком „Ђени а’ Кароња“ што у слободном преводу може да значи злотвор, копиле… Неко коме је италијански језик јаснији вероватно ће наћи прикладнији превод, али је јасно да у питању није цвећка.
Није то ни 48-годишњи Данијеле Де Сантис, иако је ботаника струка том ултра-десничару са подебелим криминалним досијеом. Међутим, управо је тај цвећар изазвао нереде потегнувши за пиштољем из којег је – у пијаном стању наравно – ранио четворицу навијача Наполија (један је био животно угрожен, али ће све бити у реду са њим). Претходно их је провоцирао димним бомбама, а када су Наполитанци узвратили истом мером отрчао је до цвећаре по ватрено оружје.
Хулигани из Напуља очигледно знају да се бране, па су Де Сантиса после пуцњева прво разоружали, а потом брутално претукли и поломили му ногу. Полиција се није превише потресла због тога, па је дан касније истакла да је цео инцидент био дело „усамљеног лудака“, те да није било организованог напада навијача Роме.
Де Сантису је, иначе, већ годинама забрањено да уђе на стадион. Навијачи Вучице знају га као Гастонеа, а управо је он 2004. преговарао са Франческом Тотијем када је римски дерби са Лацијом умало прекинут на полувремену због гласина – испоставило се нетачних – да је полицијски комби прегазио дете.

 

13992070488693

 

Де Томазо је, пак, редован на мечевима Наполија, а у финалу Копа Италије носио је мајицу са паролом „Спезиале Либеро“ којом је тражио слободу за навијача Катаније који служи осмогодишњу казну због тога што је током сицилијанског дербија са Палермом 2007. бетонским блоком убио полицајца?!
Кад се утакмица завршила управо је Де Томазо отрчао „победнички круг“ са пехаром у рукама. Све то пред челницима Фудбалског савеза Италије, управе Серије А, градоначелником Рима, па и италијанским премијером Матеом Ренцијем чија је најмлађа ћерка сузних очију посматрала хаос око себе.
Иронија живота – Де Сантис је тренутно у истој болници у коју је смештен и Ћиро Еспозито, тешко рањени навијач Наполија.
Само замислите то обезбеђење.

                                 

 

                                

( Моззарт спорт )