Прочитај ми чланак

Хрватски тренер протеран из Аустралије: Изузеће нисмо смислили Новак и ја

0

Хрватски тениски тренер Филип Сердарушић протеран је из Аустралије иако је у исту ушао са медицинским изузећем.

Није вакцинисан, али је прележао корону, те је на конто тога добио изузеће попут Новака Ђоковића ког и криви за ситуацију у којој се нашао.

„Отворила се могућност да дођемо с изузећем. Нисам вакцинисан, али у октобру сам имао корону. Мој агент је позитиван налаз и налаз антитиела посла Тениском савезу Аустралије који је то проследио лекарима, односно институцији која се тиме бави. Добио сам зелено светло за долазак, а мејл ми је стигао, мислим, 10. децембра“, изјавио је Сердарушић.

Међутим, све се компликује доласком најбољег тенисера света у Аустралију.

„На дан доласка Новака Ђоковића, у десет увече су ме позвали из имиграционог центра да сутра дођем на разговор. Тениски савез Аустралије послао је аутомобил по мене сат времена пре четвртфиналног меча мог брата Нина, требало је да се до 17 сати појавим тамо“, наставља у разговору за „Спорт Клуб“ и додаје:

„Отишао сам до хотела у Мелбурну, попричао са играчима и имао две могућности: да одем кући легалним путем или да се поновно аплицира за визу. Одлучио сам да се покупим јер нисам толико велик као Новак да се борим. Ако су зауставили њега, морали су и нас. Изузеће нисмо смислили ни Новак ни ја, радили смо по њиховим правилима и одобрен нам је улазак. На њему се могу политички јачати, на нама малима не. Због тога се све ово догађа. Ми смо искористили могућност коју су нам дали. А он им је идеалан за то пред изборе, тако ми се чини. Ако су пустили Ренату Ворачову и мене, зашто нису и њега? Мислим да су се у Тениском савезу Аустралије надали да ће он ући као што смо и ми, али њега сви знају. Да Новака није било, нама се ово не би догодило“, закључио је Сердарушић.