• Почетна
  • СПОРТ
  • Хрватски „пријатељ” судија на мечу Србија – Хрватска, ФИФА шаље и специјалног посматрача
Прочитај ми чланак

Хрватски „пријатељ” судија на мечу Србија – Хрватска, ФИФА шаље и специјалног посматрача

0

FIFA

(Блиц)

Челници Светске фудбалске федерације (ФИФА) саопштили су имена званичника за предстојећу утакмицу између Србије и Хрватске, а главни судија меча биће Немац Феликс Брих.

Услед чињенице да је ФС Србије под специјалним мониторингом светске и европске „куће фудбала“, надлежни у ФИФА су одлучили да за предстојећу утакмицу између Србије и Хрватске, која ће бити одиграна 6. септембра 2013. године у Београду, делегирају и специјалног посматрача. У питању је Кристоф Бауман, координатор у кабинету генералног секретара ове организације.

„Из тог разлога, ФС Србије још једном апелује на навијаче да овом приликом сви заједно пошаљемо фудбалској Европи и свету најлепшу слику из нашег главног града. Поштујући принципе фер-плеја, противника и свих актера игре покажимо да смо добри домаћини и организатори великих утакмица“, наводи се у саопштењу наше куће фудбала.

Делегат утакмице Србија – Хрватска биће Георг Пангл из Аустрије, а комесар за безбедност Холанђанин Виљемус ван Ре. Рад судија контролисаће посматрач суђења Јап Ујленберг, такође из Холандије, а судије меча долазе из Немачке – поред главног, Фелика Бриха, правду ће делити и његови помоћници Марк Боршч и Стефан Луп, а четврти судија биће Флоријан Мејер.

ФИФА је одредила и званичнике утакмице Велс – Србија, а која ће бити одиграна 10. септембра у Кардифу. За делегата меча је одређен Егерт Магнусон са Исланда, а за посматрача суђења Михаел Луц Фролих из Немачке. За утакмицу у Кардифу нису одређени комесар за безбедност и специјални посматрач испред ФИФА.

Главни судија утакмице Велс – Србија биће Шимон Марчињак из Пољске, а помагаће му земљаци Павел Соколнички и Томаш Лискијевич, док ће четврти судија бити Павел Рачковски, такође из Пољске.