Прочитај ми чланак

ХРВАТСКА ЛЕГЕНДА ОТКРИЛА: Ево зашто су Срби бољи од нас у кошарци

0

Кошаркаши Хрватске су желели да направе искорак на Европском првенству, које је одиграно у септембру, али су доживели крах у осмини финала.

Са друге стране, Србија је ослабљена дошла до сребра, па се медији у комшијској земљи питају шта је тајна успеха „орлова“.

На то питање је покушао да одговори и легендарни Дино Рађа, који је потпуно отворено говорио о суноврату хрватске репрезентативне кошарке. Подсетимо, „ватрени“ још од 1995. године не знају за медаљу, док наша селекција готово редовно осваја одличја на великим такмичењима.

Тамошњи медији не могу да се начуде тој чињеници, јер су и Србија и Хрватска потекле из исте кошаркашке школе.

– Код њих су кошаркашке легенде попут Маљковића, Ивковића, Обрадовића и сада Александра Ђорђевића наставили да раде по узору на ту школу, док је код нас кошарку преузео судија и од ње направио сопствени бизнис. И тако је било 20 година. У Србији се држи до тога шта легенде кажу, а моја генерација је склоњена у страну када је покушала нешто да промени – рекао је Рађа за „Вечерњи лист“.

Због тога је, тврди, репрезентација урушена.

– Не желим да говорим о Динку Радићу, није циљ да ударам по некоме ко је онемоћао, него треба видети шта даље, јер нам се систем урушио до темеља. Ми смо у ситуацији као да смо сада слетели на Месец и морамо да видимо како да све изградимо из почетка – отворено је истакао Рађа.