Прочитај ми чланак

Хрвати кажњени због срамних провокација Борјана, хоће ли и због „За дом спремни“?

0

Светска фудбалска федерација (ФИФА) покренула је истрагу против Фудбалског савеза Хрватске, а под лупом је и певање проусташких песама појединих играча после Мундијала у Катару.

Како је наведено, истрага је покренута због потенцијалног кршења чланова 13. и 16. Дисциплинског правилника током утакмице за треће место против Марока.

Предмет истраге је навијачка застава која се појавила на трибинама стадиона пре почетка дуела.
Уз то, ФИФА је проширила истрагу и на период после утакмице и као доказни материјал је приложила снимке са друштвених мрежа на којима се види како репрезентативац Дејан Ловрен пева проусташке песме.

Ловрен је у друштву саиграча Марцела Брозовића певао песме проусташког певача Марка Перковића Томпсона и скандирао је проусташки поклич „За дом спремни“.
 
Подсетимо, Фудбалски савез Хрватске је већ добио казну током Мундијала, због срамних провокација на рачун голмана Канаде и капитена Црвене звезде Милана Борјана.

Навијачи Хрватске су тада истакли транспарент којим су алудирали да је породица Борјан морала да избегне из региона Книна током злочиначке акције „Олуја“ 1995. године.