Прочитај ми чланак

ХРВАТ ПОЛУДЕО ЗБОГ ПОБЕДЕ ЂОКОВИЋА: Псовао сам, Федерер је био бољи

0

Његов избор ће вас изненадити..

* Освојио је Дејвис куп 2005. године са Хрватском

Rodžer Federer i Ivan Ljubičić, Foto: twitter/PeninsulaQatar

* 2004. године у Атини је освојио бронзу у дублу са Мариом Анчићем

* Био је тренер Роџеру Федереру

Иван Љубичић је био посебан гост 30. издања „Плава Лагуна Цроатиа Опена“ и дао је опширан интервју везан за његову каријеру али и финале Вимблдона.

Ђоковић је у феноменалној утакмици победио Федерера са 3:2 после тај-брејка, а појавио се податак да је Швајцарац од десет мечева одлучених у тај-брејку трећег или петог сета, тријумфовао у само једном, у финалу Ротердама 2005. године управо против Љубичића:

„Љут сам! Није требао добити ни тај“ – насмејао се Љубичић и у озбиљнијем тону наставио:

„Водио сам 4:2 у тај-брејку, одиграо ми је кратки слајс и ја сам размишљао шта ћу направити, кренути напред или не. Очигледно да сам превише размишљао. Следећи поен сам потегао форхендом, унутра према вани. Уверен сам да је дирао црту и да је поен био мој, али тада није било Ока соколова, звали су аут и “ај ћа”. Понављам, није требао добити ни тај меч“

Упитали су га новинари како се осећао када је Федерер изгубио финале од Новака Ђоковића?

„Чујте, како! Нервозно. Мало сам и псовао, разлог је тај што сам видео да је Роџер бољи, али није успео добити. Гадно је то. Он још увек добро игра, за мене је и даље најбољи на свету. Срећан сам и поносан што је увек то што јесте с 38 година.“ – рекао је Љубичић.

Његов дубл партнер из 2004. године, Марио Анчић, је рекао да је то „ТХЕ МАТЦХ“ – један од најбољих ако не и најбољи меч свих времена, са тим се није сложио Љубичић.

„За мене ниједан неће имати емоцију као финале Аустралијан Опена 2017. године између Роџера и Рафе. За мене је то „Тхе Матцх“. Обојица су се враћала после дуготрајне паузе због повреда, нико ништа није очекивао од њих, играли су пет сетова… Разумем зашто неко мисли да је ово био „Тхе Матцх“, али мени је оно финале ненадмашно. Јасно, људима из Ђоковићевог кампа ово мора бити најдражи меч.“ – закључио је некадашњи трећи тенисер света.