Прочитај ми чланак

ХАОС У ВЕСПРЕМУ: Мађарски хулигани хтели да линчују Србе

0

Тренер рукометаша Веспрема Љубомир Врањеш и спортски директор Никола Еклемовић једва су избегли линч навијача, који су хтели да их пребију на тренингу и на крају су их отерали из клуба

Драма у Веспрему. Мађарски рукометни клуб пролази кроз најтеже периоде од свог оснивања. Бивши шведски репрезентативац, Љубомир Врањеш, његов помоћник Бјорн Сатерстром и спортски директор Никола Еклемовић, више нису у клубу. Председник Золтан Чишк након одрађеног тренинга уручио је отказ тројици спортских радника, који су једва избегли линч.

Љубомир Врањеш фото: ЕПА

Око 50 гневних навијача је упало на тренинг екипе и напало тренера и директора. Они су једва извукли живу главу, након чега је морала полиција да интервенише. Арпад Штербик и Момир Илић морали су својим телима да одбране Врањеша и Еклемовића, јављају локални медији. 

А да није реч о никаквом националистичком испаду говори чињеница су главне бунџије у свлачионици, како тврде мађарски медији, били бивши репрезентативци Србије, Момир Илић и Арпад Штербик.

Веспрем је након пуних десет година доминације изгубио домаћу титулу од Мол-Пик Сегедина, а у Лиги шампиона испао је од скромног данског Скјерна у четвртфиналу. Привремено, клуб ће водити некадашњи мађарски репрезентативац Иштван Гуљаш. 

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ! 

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!