Прочитај ми чланак

Хајдук – Партизан 1:1 (Из минута у минут – крај)

0

Partizan219(Спортски журнал, фото: ФК Партизан)

Хајдук – Партизан 1:1

Стрелци: 0:1 – Митровић у 24, 1:1 – Л. Веселиновић у 33.

Стадион: Хајдука. Гледалаца: око 3.000. Судија: Ненад Ђокић.

ХАЈДУК: Перић, Цветковић, Пекарић, Лалић, М. Веселиновић, Секулић (од 76. Јевтовић), Ћулум, Русмир (од 69. Обровац), Киш (од 79. Тошић), Л. Веселиновић, Адамовић.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Пауљевић, Пајовић, Иванов, Станковић, Смиљанић, Лука (од 68. Елиомар), Илић (од 85. Јојић), Брашанац (од 87. Нинковић), Митровић, Којић.

Како је радио Немања Томић – тако планира Предраг Лука! Годинама је повремени репрезентативац разоружавао хајдуке, био њихова ноћна мора, а пошто је скинуо одору Партизановог харамбаше и одјездио ка Турској, можда баш његов наследник по позицији у тиму и броју на дресу настави атипичан фудбалски терор.

Вероватно ће и играчима Хајдука лакнути кад схвате да више немају посла са Томићевим пројектилима (против њих испалио осам прецизних хитаца), али новајлија из Рада најављује да ће данас (15 часова, ТВ Арена спорт 1) баш он довести саиграче до пете пролећне победе.

– Таман да нисам упознат са податком да је мој претходник био тако ефикасан, природно је што се од мене очекује да решавам утакмице.

Пошто сам заменио Томића на месту десног крила, логично је да ме људи из клуба и навијачи посматрају као потенцијалног стрелца, можда асистента.

А не фали ми самопоуздања. Напротив, спреман сам да преузмем одговорност и решим меч на тешком терену. Биће све како ваља – узвраћа Лука.

Слободан Лалић: Зауставићемо Митровића

– Драго ми је што сам стекао искуство у дресу „орлића”, то је за мене велики искорак у каријери. У репрезентацији сам спријатељио са Јојићем, изванредним момком и играчем, одлично познајем квалитете изванредног нападача Митровића, са којим ме очекује директан окршај. Надам се да ћемо Нино Пекарић и ја изаћи као победници из двобоја са Којићем и Митровићем – истиче Слободан Лалић.

Partizan219318ПРВО ПОЛУВРЕМЕ:

1′ – Меч у Кули је почео. Домаћи у белој опреми, гости у црно-белој…

4′ – Велика прилика за домаће. Да није оклевао Данило Секулић, да је шутирао из прве, вероватно би се и резултат на семафору променио…Ипак, стигао је да изблокира на другој стативи Станковић

8′ Брашанац је извео корнер за Партизан, у шеснаестерцу је Иванов лоше захватио лопту, уследио је контрапад, Веселиновић је истрчао сам на Стојковића али је врхунски реаговао голман црно-белих, и спречио нападача Хајдука да погоди. После корнера, шутирали су домаћи са пет метара али је репрезентативни голман добро реаговао.

9′ – На другој страни, Којић је шутирао али је то било траљаво.

12′ – Бољи почетак Хајдука…

16′ – Доминацију Куљана наставио је Адамовић, који је добро прошао по левој страни, скренуо удесно и док се кретао паралелно са линијом шеснаестерца, шутирао, али је Стојковић добро реаговао.

19′Предраг Лука је изборио слободан ударац на десној страни, на око 20 метара од гола. Извео је БРашанац, Митровић је био највиши у скоку, али је лопта прошла поред гола.

24′ – ГООООООООООООООООООООООЛ Александар Митровић.

 Велики део посла у редовима гостију су одрадили Брашанац, и асистент Којић.

Митровић је изашао сам испред голмана Перића и ударцем по земљи погодио за вођство црно-белих.

26′ – Хајдук је овим поготком кажњен за све промашаје у првих 20 минута…

30′ – Одличну акцију замало да голом заврши Брашанац са 14 метара. Претходно је Митровић додао са леве стране, ипак је остало 0:1.

32′ – Покушао је Дејан Русмир из слободног ударца. На правом месту је био голман гостију.

33′ ГООООООООООООООООООООООЛ Лазар Веселиновић.

Све што је промашио Веселиновић у осмом минуту, искупио се у 33. Киш је сјајно центрирао са десне стране, а  Веселиновић шутирао главом на другој стативи и савладао Стојковића.

35′Митровић је био у прилици да врати вођство али му је Перић одбранио.

36′Лука је шутирао поред гола.

37′ – Опет је Митровић пропустио да доведе Партизан у предност. Градио се млади нападач Партизана, носио штопере Хајдука на леђима,  из окрета шутирао са десет метара али је лопта завршила тик поред стативе. Којић је стајао и тражио посед од саиграча из напада, али га овај није проиграо…

41‘ – Лука се нашао у доброј прилици, Којић га проиграо по десној страни, али је бивши играч Рада шутирао у спољни део мреже. Имао је неколико играча, ипак се усудио да шутира.

42′Александар Митровић је пронашао Сашу Илића центаршутем, али капитен црно-белих није добро шутирао, створила се гужва и Перић је попут тигра реаговао и бацио се на лопту која је стајала на два метра од гол линије…

(крај првог дела)

Partizan2136ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ:

46′ – Почело је друго полувреме. Нема промена у тимовима.

50′ – Динамичност из првог дела је пренесена у други. Киша је падала у петнаестоминутној паузи и додатно натопила терен, што је мало отежало пас игру…

54′Брашанац је проиграо Митровића на десној страни, нападач младе репрезентације је убацио лопту, а Брашанац је закаснио. Интервенисао је Перић.

55′ – Први жути картон на мечу добио је Дејан Русмир.

57′ – Киша је у овим моментима падала јаче и јаче и жестоко омела динамичност меча…

59′ – Главни судија Ненад Ђокић је отишао да провери са делегатом да ли има елемената за прекид меча. Делегат је дао знак да се игра настави…

60′– Жути картон је зарадио Томислав Пајовић.

63′ – Адамовић је после контранапада “промешао” одбрану Партизана шутирао, али је на срећу по госте лопта прошла поред леве стативе гола Стојковића.

65‘- Имали су шансу црно-бели да поведу, Митровић је вукао контранапад два на један, покушао је да упосли Којића али је терен мало успорио лопту и бек Хајдука Младен Веселиновић стигао да спречи шут.

66′ Лука је шутирао, лопта је отишла преко гола.

68′Луку је заменио Елиомар, а код домаћина Обровац Русмира.

72′ – Фаулиран је Елиомар на ивици шеснаестерца. Слободан ударац је извео Станковић, али је Веселиновић главом зауставио лопту у живом зиду.

80′ – Партизан има посед, али нема игру којом би постигао тај победоносин гол. Хајдук више вреба из контранапада…

87′ – Елиомар се нашао у прилици. По десној страни, преварио је Младена Веселиновића, шутирао левом ногом али је лопта отишла поред гола.

90′ – Три минута је судија продужио сусрет.