• Почетна
  • СПОРТ
  • ГЛАСАЈМО ДА АНДРЕА ПОБЕДИ: Лекићева међу пет најбољих рукометашица света!
Прочитај ми чланак

ГЛАСАЈМО ДА АНДРЕА ПОБЕДИ: Лекићева међу пет најбољих рукометашица света!

0

Andrea Lekić 1

Међународна рукометна федерација номиновала је Андреу Лекић међу пет кандидаткиња за најбољу играчицу света у 2013. години.

Иза капитена српских рукометашица је фантастична година у којој је најпре освојила најпрестижније клупско такмичење са мађарским Ђером, а затим се окитила и сребром на светском првенству са репрезентацијом Србије.

Светска кућа рукомета од 1988.године традиционално бира најбоље у мушкој и женској конкуренцији, а последњих неколико година у избору учествују љубитељи спорта из читавог света путем гласања на интернету.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, позвао је путем сајта министарства све грађане Србије, љубитеље спорта и представнике медија да својим гласовима на интернету помогну капитену женске рукометне репрезентације у трци за најбољу рукометашицу планете, саопштено је из тима Андрее Лекић.

Андреа Лекић је напорним радом и одличним резултатима показала да свакако заслужује ову престижну награду и зато позивам Србију да јој помогне како би остварила још једну победу, рекао је министар Удовичић.

Највеће контуренткиње су јој доскорашње клупске саиграчице са којима се попела на кров Европе освајањем Лиге шампиона и мађарске дупле круне, Анита Горбиц (Мађарска), Хајди Локе (Норвешка) и Катрине Лунде (Норвешка), али за разлику од Андрее Лекић, ниједна од њих није стала на постоље на светском првенству у Србији. Међу пет номинованих нашла се и црногорска репрезентативка Катарина Булатовић која у 2013.години нема запажених резултата на клупском ни репрезентативном нивоу.

У мушкој конкуренцији номиновани су Домагој Дувњак, Арпад Штербик, Филип Јиха, Микел Хансен и Даниел Нарцис.

У истом избору пре две године, када је Србија први пут после Цеце Китић, имала играчицу која конкурише за наслов најбоље на свету, Андреа Лекић је заузела четврто место.

Гласање траје до 17.јануара, а може се гласати ОВДЕ.

Победницима у обе конкуренције ће престижно признање бити уручено на завршној церемонији европског првенства за рукометаше у Данској.

(ФоНет)