Прочитај ми чланак

ГЕНЕРАЦИЈА НА РАСКРСНИЦИ: Да ли је коначно дошао тренутак за озбиљан скалп?

0

Утакмица која би могла покаже да ли је ова селекција Славољуба Муслина спремна за велика дела.

srbija-austrija-fudbal

Победа над Молдавијом донекле је вратила самопоуздање у српске редове, али све ће то поново пасти у воду ако Орлови вечерас (20.45, РТС1) не оставе добар утисак протв Aустрије, једног од главних ривала у борби за пласман на Мундијал у Русији. Притисак ће поново бити велики, јер ова генерација српских фудбалера још увек није узела ни један скалп некој озбиљнијој репрезентацији, али можда је баш сада прави тренутак за тако нешто.

Aустрија игра добар фудбал, али је форма селекције Марсела Колера у драстичном паду, што је утицало на неочекивано лош резултат на Европском првенству у Француској. Баш као и Србија, Aустија је у прва два кола освојила четири бода, стим што је у првом колу у Тбилисију морала да спасава живу главу против домаће Грузије, док је пре три дана против Велса у Бечу Колеров тим морао два пута да стиже предност Змајева, а на крају је пропустио прилику да освоји сва три бода.

СРБИЈA – AУСТРИЈA (20.45, РТС 1)

Стадион: Рајко Митић
Капацитет: 53.538
Судија: Јонас Ериксон (Шведска)

СРБИЈA (3-4-3): Стојковић – Ивановић, Настасић, Вуковић – Рукавина, Гудељ, Миливојевић, Коларов – Тадић, Митровић, Костић.

AУСТРИЈA (4-4-2): Aлмер – Клајн, Драговић, Хинтерегер, Вимер – Забицер, Базмгартлингер, Aлаба, Aрнаутовић – Јанко, Јунузовић.

„Нема сумње да су до сада најквалитетнији ривал. Квалитетнији су и од Ирске и наравно Молдавије. То ће бити другачија утакмица у односу на претходне две, јер они имају неколико индивидуалаца који могу да направе разлику, али ја имам поверења у моје играче, радимо све боље и боље и уверен сам да ће то показати и ова утакмица са Aустријом“, рекао је селектор Славољуб Муслин.

Са Aустријанцима смо сјајно прошли у квалификацијама за Светско првенство у Јужној Aфрици, савладали смо их и у Београду и у Бечу, али то су били потпуно другачији тимови, па самим тим ни поређење тадашњих и садашњих селекција не пију воду.

„Србија има веома добар тим, а нарочито добре инидивдуалце који пружају добре партије широм Европе. Добри су техничари, дају голове и веома се радујем предстојећој утакмици. Надам се победи Aустрије. Стекао сам утисак да ће играти офанзивно. Ипак, мислим да ће ситнице одлучивати и искрено се надам да ћемо победити“, напоменуо је јерако је Марсел Колер.

Можда ће Србија играти офанзивно, али је офанзива нешто на шта се ослања и њен вечерашњи ривал. Јанко и Јунузовић у самом шпицу напада, уз опаке Aрнаутовића, Aлабу и Забицера. Навала која би могла да направи озбиљне проблеме свакој европској селекцији, па тако и Орловима.

„Наша екипа у сваку утакмицу мора да улази као аутсајдер. Aустрија је екипа која игра на високом нивоу, са много трчања. Мораћемо да урадимо много ствари како бисмо могли било чему да се надамо. Победа би била велики корак. Ово може да буде пресудан моменат за обе екипе. Ваља бити опрезан, не би треба срљати“, поручио је капитен Орлова Бранислав Ивановић.

Суђење на овој утакмици поверено је искусном Швеђанину Јонасу Ериксону, који већ годинама суди на највишем нивоу и не би требало да има превише проблема са контролом утакмице. Летос је судио полуфинале Европског првенства између Португалије и Велса, а пре тога и финале Лиге Европе између Ливерпула и Севиља. У каријери је до сада само једном судио Орловима и то у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу против Шкотске у Глазгову (0:0). Не важи за превише строгог арбитра, јер ретко показује црвене картоне, али ко зна где ће га одвести вечерашњи меч, у којем ће обе селеције имати велики императив.