Прочитај ми чланак

Геј активисти протестују пред Делијама у Минхену: Навијачи Звезде одмах реаговали

0

Гужва је на Мариенплацу неколико сати пред утакмицу Бајерна и Звезде

Око 20-ак геј активиста и оних који су противници нацизма и критике исламске политике окупило се на Мариенплацу у Минхенху да одрже протест.

ФОТО: Принтскрин Телеграф

Истовремено, група од такође 20-ак људи направкла је контрамитинг, где су истакли пароле да противници ислама нису нацисти и расисти.

Све то дешава се наспрам Делија, које су се окупиле на Мариенплацу пред меч против Бајерна на Алијанц арени (21.00, Арена спорт 1, РТС 1).

У једном моменту су момак и девојка чак припремали барјак дугиних боја, али им је прво пришао један навијач Звезде и поручио да им то није паметно, а затим и сам полицајац, после чега су спаковали заставу и одустали од идеје да врте тај барјак.

ФОТО: Принтскрин Телеграф

 

У једном моменту је са разгласа један од лидера контрапротеста почео нешто да прича на немачком, што је Делијама био повод да крену с песмом „Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера“.

Један од Делија хтео је да се слика с једном од протестанткиња која је држала транспарент дугиних боја на којој су били натписи против хомофобије

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!