• Почетна
  • СПОРТ
  • Гаридо: Желим да останем, играти за Звезду је прелепо!
Прочитај ми чланак

Гаридо: Желим да останем, играти за Звезду је прелепо!

0

luis-garido-1359732201-261849(Новости)
Звезда је велики клуб. Београд је прелеп, људи су љубазни и по истеку позајмице у јуну волео бих да останем на „Маракани“, каже репрезентативац Хондураса Луис Гаридо.

БАБАЉ ИДЕ У АЗ
Ели Бабаљ је на прагу потписа за холандски АЗ Алкмар. Клубови су се начелно договорили за обештећење, бивши играч Црвене звезде задовољио је на тренинзима и од парафа уговора деле га лекарски прегледи. На „Маракани“ су проценили да није играч за њих, па су га прошлог лета вратили Мелбурну…

Звездино успешно пролеће некако се везује и за све боље партије које пружа Луис Гаридо. Хондурашанин је брзо пребродио период прилагођавања и постао је незаменљив шраф у постави тренера Рикарда Са Пинта. Дефанзивни везиста задовољан је боравком и волео би да по истеку позајмице настави каријеру у најтрофејнијем српском клубу.

– Црвена звезда је велики клуб. Дошао сам у Београд да радим и помогнем тиму да оствари што боље резултате. Град је прелеп, људи су љубазни и по истеку позајмице у јуну волео бих да останем у српском фудбалу, односно на „Маракани“ – истакао је Гаридо.

Иако је до „вечитог“ дербија остало месец дана, вижљасти везиста је спознао на ком нивоу је ривалство Звезде и Партизана.

– То је најзначајнија утакмица у шампионату и знам да се ту игра озбиљан, тврд, такмичарски фудбал. Али три бода се освајају на свакој утакмици, не само у дербију, свака утакмица би требало да је важна. Мада, што се навијача тиче, дерби је увек најважнији, па је тако и мени, и тек ћу видети какав је осећај играти га…

Црвено-бели сутра од 16.00 гостују БСК у Борчи. За дуел у недељу тренер Са Пинтио сигурно неће моћи да рачуна на Лазовића, Микића и Пантића, док је Дауда још под знаком питања. Улазнице за утакмицу коштају 400 динара, а црвено-бели су обезбедили за своје навијаче 1.200 карата за источну трибину.