Прочитај ми чланак

ФУТСАЛ: Симић у последњој секунди одвео Србију у полуфинaле! (ВИДЕО)

0

Футсал репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства победом над селекцијом Украјинце резултатом 2:1.

Каква драма! Србија је голом Милоша Симића у последњој секунди победила селекцију Украјине са 2:1 (1:0) и пласирала се у историјско, прво полуфинале Европског првенства у футсалу!

Претходни најбољи успех био је пласман међу осам најбољих на Старом континенту, 2010. и 2012. године.

Сада су пулени селектора Aце Ковачевића још једном показали какви су мајстори и исписали историју за инфаркт. Када се чинило да ће продужеци или пенали решити победника, Милош Симић је ухватио волеј и закуцао лопту у мрежу, у последњој секунди!

За ове момке заиста не постоји немогућа мисија и налазе се на правом путу ка европској медаљи. То би заиста била права награда, круна ове сјајне генерације.

Бољи почетак борбе за полуфинале наши мајстори нису могли да замисле. Играо се други минут када су приредили сјајну акцију – после акције из аута, Јањић је пронашао Коцића који је искоса са десне стране послао неодбрањиву дијагоналу за 1:0!

Водила се жестока борба у првом полувремену, Украјинци су из немоћи често и неспортски бацали наше играче на терен фауловима са леђа.

Ипак, знао је ривал и те како да запрети, али је голман Aксентијевић био фантастичан. До овог меча је имао 21 одбрану, сјајно је чувао мрежу и до лудила доводио Украјинце феноменалним интервенцијама.

Пред сам финиш полувремена је лукав покушај имао маестро Коцић, али је лопта отишла поред стативе. Са неколико соло продора и дриблинга је показао какав је мајстор, и да је прва „виолина“ Србије.

Битка на сваком делу терена водила се и почетком другог дела који је припао Украјинцима. Мала непажња у нашим редовима сурово је кажњена у 24. минуту – Ковал је извео аут пред гол Србије, Перић је каснио и Грицина је затресао мрежу за 1:1!

Наставак је у потпуности припао голманима. И Aксентијевић и Ивањак су спустили рампу, просто „зачарали“ мреже.

Све је ишло ка додатних 10 минута, два пута по пет, али је Милош Симић решио да буде јунак. Режирао је невероватан шок, закуцао лопту у мрежу и на додавање капитена Перића лансирао Србију у полуфинале.

Свака част, мајстори!