Прочитај ми чланак

ФУДБАЛСКЕ ВЕСТИ: Срби суде у Бразилу, јако појачање у Јагодини, Н. Пазар без капитена

0

Fudbal-2

Најбољи српски судија Милорад Мажић делиће правду на Светском првенству у Бразилу ове године. Помоћници ће му бити Милован Ристић и Далибор Ђорђевић.

Мажић је током јесењег дела сезоне 2013/14 био главни судија на три меча Лиге шампиона (Арсенал – Наполи, Барселона – Милан, Манчестер Јунајтед – Шахтјор), водио је једну утакмицу плеј офа за то такмичење, дуел Румунија – Грчка у баражу за одлазак у Бразил и осам утакмица Јелен Суперлиге.

Сезону раније ’уписао’ је четири меча Лиге шампиона и још седам дуела на међународној сцени.

Мажић је рођен 1973. године у Врбасу, његови асистенти, Београђанин Милован Ристић и Далибор Ђурђевић из Крушевца стални су чланови истог тима.

Мажић је, као судија, био учесник Европског првенства за омладинце 2009. године, Европског првенства за играче млађе од 21 године 2011. и Светског првенства за младе, 2013. године.

Поред Мажића на списку који је ФИФА објавила у среду су још 32 главних судија.

Последњи судија из Србије који је водио неку утакмицу Светског првенства у фудбалу је Зоран Петровић, 1990. године у Италији. Петровић је био судија и четири године пре тога, 1986. у Мексику.

Српски фудбалери гостоваће у Бразилу пред почетак Првенства, где ће одиграти пријатељски меч са екипом домаћина.

Голман Перић појачање Јагодине

Доскорашњи голман Вождовца и члан младе репрезентације Србије Никола Перић ново је појачање Јагодине за пролећни део сезоне.

Перић је рекао да му је драго што је дошао у клуб, који је прошле године освојио национални Куп.

„Надам се да ће Јагодина поновити успех и ове године. Сматрам да је ово заиста добра средина за моју афирмацију, али и за остале младе играче, јер се овај клуб бори за пласман у Лигу Европе“, рекао је Перић на конференцији за новинаре у просторијама клуба.

Он је додао да ће поред колеге Анђелка Ђуричића моћи доста тога да научи.

Пре 22-годишњег Перића, Јагодина је ангажовала Николу Мојсиловића и Душана Мартиновића.

„Мислим да је Перић појачање и конкуренција на нашем голу. У наредном периоду очекујемо да постигнемо договор о наставку сарадње са наша два бивша играча Душком Дукићем и Јосипом Пројићем, којима је истекао уговор, као и са Филипом Арсенијевић“, рекао је секретар клуба Славко Гајин.

Гајин је истакао да ће Јагодина продати играче уколико се појави понуда иностраног клуба.

„Планирамо да доведемо још два појачања и направимо костур екипе. Имаћем око 25 фудбалера, 22 играча и три голамана. Обезбедили смо кавнтитет и квалитет за наредни период и сматрам да смо доста јачи у односу на први део сезоне“, закључио је Гајин.

Фудбалери Јагодине почели су у уторак припреме за пролећни део сезоне, до 25. јануара тренираће на свом терену, а онда одлазе у Анталију где ће остати 15 дана и одиграти осам контролних утакмица.

Капитен Новог Пазара у Сингапуру

Досадашњи капитен фудбалера Новог Пазара Емир Лотинац наставиће каријеру у Балестје Калси из Сингапура, сазнаје новопазарски Радио Сто плус.

Тај 26-годишњи нападач у четвртак ће отпутовати у Сингапур. Он ће с тамошњим клубом, четвртопласираним у прошлом првенству и освајачем Лига Купа, потписати једногодишњи уговор.

Лотинац је јесенас одиграо 12 утакмица за Нови Пазар у Суперлиги Србије и постигао један гол.

Раније је наступао за ОФК Београд и краљевачки Металац, а може играти у везном реду и на позицији десног спољнег играча.

Нови Пазар су током зиме напустили и Милош Марковић, Нино Пекарић, Урош Ненадовић, Виталиј Булат и Петар Јелић, а неизвестан је останак Радоша Протића, Немање Супића, Младена Лазаревића, Немање Видаковића и Милоша Обрадовића.

(Б92, фото: Старспорт)