• Почетна
  • СПОРТ
  • ФУДБАЛСКЕ ВЕСТИ: Напредак прозива „вечите”, појачан Партизан, а можда и Звезда
Прочитај ми чланак

ФУДБАЛСКЕ ВЕСТИ: Напредак прозива „вечите”, појачан Партизан, а можда и Звезда

0

regan194733
Напредак: „‘Вечити’ немају пара за Регана“

Спортски директор Напретка из Крушевца Владимир Матијашевић признао је да постоји интересовање за Обенга Регана али је демантовао тврдње да је тамнопути везиста близу прелсака у редове Звезде или Партизана.

Обенг Реган „подигао је прашину“ изјавом да на столу има понуде Партизана и Црвене звезде али су у Напретку брже боље пожурили да објасне да је њихов везиста далеко од преласка на Топчидерско брдо.

„За Регана се интересују многи, па и наши најбољи клубови, али исто тако они знају да није јефтин. Мислим да у Србији тешко ко може да плати обештећење које Напредак тражи јер и ми морамо од нечега да живимо“ рекао је спортски директор Напретка Владимир Матијашевић за „Новости“.

Како је Реган најавио да сасвим сигурно напушта Напредак током зимског прелазног рока, остаје да се види који ће клуб имати финансијских могућности да себи приушти талентованог Гањанина из редова Напретка.

Крушевљани су након завршетка јесењег дела сезоне већ остали без Бојића и Миросављевића а евентуални одлазак Регана могао би да има негативан утицај на резултате Напретка у пролећном делу сезоне.

bisevac6835
Луковић и Бишевац измичу Звезди, Савић и Врањеш близу повратка

Вицешампион Србије тешко ће током зимског прелазног рока успети да у своје редове врати искусне дефанзивце Александра Луковића и Милана Бишевца па се пажња већ усмерава на оне приступачније играче.

Када су Александар Луковић и Милан Бишевац изразили жељу да се врате у Црвену звезду чинило се да је вицешампион Србије угледао светлост на крају тунела када је решавање проблема са одбрамбеном линијом у питању.

Звездине навијаче ће  разочарати вест да се је могућност да се двојица наведених врате на „Маракану“ сведена на минимум.

Александра Луковића кочи уговор са Зенитом који би га пустио „чистих папира“ али би некадашањи репрезентативац Србије остао без већег дела загарантоване зараде од 750.000 евра колико му следује у наредних шест месеци.

Како Луковић није спреман за такву солуцију, а и Бешикташ је показао интересовање за српског интернационалца, јасно је да Звезда полако испада из трке за довођење свог некадашњег играча.

Слична је ситуација и са Миланом Бишевцем који, иако међу најплаћенијима у Лиону, није међу играчима којих клуб са „Жерлана“ тако лако жели да се одрекне.

Лион је спреман да прода Бишевца и солидно заради на њему али превремени раскид сарадње свакако није солуција у датом тренутку.

У таквој поставци ствари Звезда тешко може да рачуна на Луковићев и Бишевчев повратак на „Маракану“ а већ су пронађене и алтернативе.

Вујадин Савић и Огњен Врањеш означени су као потенцијална појачања али сада остаје да се процени да ли су њих двојица доступни најтрофејнијем српском клубу.

Некадашњи штопер црвено-белих и син легендарног Душана Савића има још 18 месеци уговора са Бордоом али су „Жирондинци“ спремни да га пошаљу на позајмицу. То је Звездина шанса коју би челници црвено-белих што пре требало да искористе и ступе у преговоре са клубом са стадиона „Шабан Далма“.

Са Врањешем је ситуација још повољнија. Брат Стојана Врањеша нема клуб и само је потребно да се са њим договоре одредбе уговора који би потписао.

Све ово подсећа на ситуацију коју смо имали прилике да гледамо током летњег прелазног рока када је Звезда поприлично стихијски тражила штопере и на крају промашила са Робертсом, Мартиновићем и недовољно стасалим Араухом.

skuletic
Шкулетић од понедељка Партизанов

Нападач Војводине лако би од понедељка могао да постане нови-стари члан ФК Партизан након што је његов менаџер Радојица Божовић данас уговорио најважније детаље сарадње са црно-белима.

Шестоструки узастопни шампион Србије могао би већ у понедељак да промовише ново појачање у зимском прелазном року пошто је менаџер Петра Шкулетића данас обавио преговоре са челницима клуба из Хумске.

Радојица Божовић потврдио је за „Новости“ да је данас обавио плодоносне преговоре са Албертом Нађом, Дарком Грубором и Марком Николићем и да Петра Шкулетића „ситнице“ деле од преласка у Партизан.

„Договарали смо се, али још немамо дефинитиван договор око неких ситних детаља. Могу ипак да кажем да из ове перспективе, после састанка који смо имали, сматрам да ће Петар Шкулетић бити играч Партизана“ рекао је Божовић.

Иако Божовић тврди да је Шкулетићев трансфер у Партизан практично завршена ствар, поставља се питање колико ће Војводина утицати на то да спречи црно-беле да у своје редове врате свог некадашњег омладинца.

„Сигуран сам да неће бити проблема са Војводином, иако су они у старту били нереални са причом да пола године пре истека уговора за Петра потражују 400.000 евра. То је стварно превише, јер играч шест месеци пре истека уговора може да потпише предуговор и да они остану без динара. Неће ту бити проблема, лично ћу се постарати да све буде коректно према Новосађанима“ поручио је Божовић.

Агент Петра Шкулетића није желео да прецизира датум када би трансфер званично могао да буде потврђен али се по свему судећи понедељак или уторак могу окарактерисати као „Дан Д“ за Шкулетићев повратак у Хумску.

(Спортске.нет)