Прочитај ми чланак

Фудбалери Партизана у карантину, чекају на тестирање на коронавирус

0

Саво Милошевић, тренер ФК Партизан, рекао је да се сви играчи налазе у карантину из предострожности.

Милошевић је повукао фудбалере у карантин и рекао како би тестирање требало да буде обављено у понедељак.

FOTO: FK Partizan

„Полако сви постајемо зависни од ситуације кад је у питању вирус. Јуче сам одвео екипу у карантин, како бих пробао да сачувамомир у главама играча. За понедељак су најављена теситрања на вирус. Пре четири дана забрањено је да сваком ко није заспослен улаз на Спортски центар „Земунело“. Екипа је изолована, мере ће бити још рестриктивније, зависно од државе и корака који се буду предузимали на националном нивоу. Све узказује да ће ситуација овде да ескалира, али нисмо размишљали да се преселимо на неку дестинацију попут Турске или Дубаија, не видим да било ко у свету размишља на тај начин“.

Влада Србије одлучила је да се све утакмице Суперлиге играју пред празним трибинама.

Партизан у суботу од 15.30 дочекује Вождовац у 26. колу домаћег шампионата.

„Већ сада осећамо да амбијент није најидеалнији да би се одржавала спортска такмичења. Не мислим само на фудбал, видели сте већ да је у другим спортовима све суспендовано, тако да је тешко фокусирати се на фудбал и спорт када оваква једна ситуација утиче буквално на све“, казао је стратег црно-белих.

Милошевић додаје да је здравље свих најважније.

„Морамо прво да узмемо у обзир здравље, ово постаје озбиљан проблем и размишљати у таквим околностима о такмичарском делу постаје бесмислено. Мислим да се неке ствари по мени подразумевају, а то је да су они професионалци, да овде зарађују плату и да ли ће играти утакмице или тренирати, небитно је, то су њихове обавезе. Али мислим да је то најмањи проблем. Ако ово ескалира, а на светском нивоу причамо о пандемији, онда фудбал и спорт ту постају секундарна ства“, закључио је Саво.