Прочитај ми чланак

Фудбалер Партизана: Не волим Ђоковића, навијам за Милан против Звезде!

0

Нападач Партизана Жан Кристоф Бајбек стигао је у Партизан као звучно најављено појачање, али то за сада није оправдао

Приметно је стигао са вишком килограма у тим Александра Станојевића, а потом је и задобио повреду због које је пропустио више од последњих месец дана.

© AP Photo

На припремама у Турској се труди да поврати стару форму и што више уигра са саиграчима како би на пролеће оправдао велика очекивања.

“Сада се радујем сваком тренингу, ништа ми не представља проблем. Због ситуације око короне у Холандији смо завршили такмичење у фебруару, па сам радио само индивидуално или у групи момака. Вероватно је и то разлог што је касније дошло до повреде. Моја идеална тежина је 79 килограма, сад имам 80. Када сам дошао у Партизан имао сам два-три више, што је проблем ако желиш да будеш максимално спреман. Када се моје тело осећа добро, онда могу буквално све. Тада имам и самопоуздања“, рекао је Бајбек у интервјуу за „Вечерње новости“.

Добро, то је сада, а где је раније био проблем?

“Нисам у почетку каријере имао проблеме са повредама. Почело је у Валансијану, када сам мало лабавије приступао обавезама и нормално је да дође до повреда. Касније је све већ била ствар лоше среће“.

Како је истакао, чим је чуо за Партизан, није имао никакву дилему.

“Брат ме је звао и рекао: ’Хоћеш да идеш у Партизан сутра?’ Помислио сам, ’како човече?’ Знао сам за Партизан, игра стално у Европи. У почетку сам размишљао да је то корак унапред за мене, да је у питању већи клуб од Утрехта. Одмах сам рекао: Добро, идем“.

Истакао је тројицу саиграча који су му помогли да се прилагоди у новој средини.

“Сума ће ми много значити. Рекао ми је: ’Само ти буди спреман, спаковаћу ти десет асистенција, а ти ћеш ми на крају исплатити бонусе’, а-ха-ха… Луд је и Маркец, али најлуђи је Владимир Стојковић. Стално се шали. Пред сваки тренинг ми каже: ’Џејси, шутни ми три пута, ако даш сва три ја теби дајем 50 евра, ако један промашиш ти мени дођеш много више’“.

Бајбек је признао да у предстојећем дуелу Црвене звезде и Милана неће навијати за највећег ривала.

“Не знам какве су им шансе, али могу само да кажем: ’Напред, Милан!“.

Поред фудбала, велика страст му је и тенис, али Новак Ђоковић није његов миљеник.

“Не волим Новака Ђоковића. Преферирам Роџера Федерера… Када се Федерер пензионише, навијаћу за Доминика Тима“, подвукао је Бајбек.