• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбалер албанске Бесе (Србин) Предраг Почуча: Албанска лига је квалитетнија од српске
Прочитај ми чланак

Фудбалер албанске Бесе (Србин) Предраг Почуча: Албанска лига је квалитетнија од српске

0

Фудбалер албанске Бесе Предраг Почуча (26) по рођењу је Србин, али с хрватским пасошем би могао да појача Партизан. Његов евентуални долазак у Хумску био би занимљив с неколико аспеката, пре свега јер би био први хрватски држављанин у Партизану од распада СФРЈ.

– Рођен сам у Огулину. Ја сам Србин који је због рата морао да оде најпре у Крајину, а потом и у иностранство, али и даље имам хрватски пасош. Мислим да то уопште није важно, будући да бих у Србију дошао да играм фудбал, и то је једино што ме занима. Не мислим да би мој пасош представљао неки проблем, као што не треба да буде ни то што сам играо у Албанији – каже Почуча и додаје:

– Не знам колико сам уопште компетентан да причам на ту тему, будући да никад нисам играо у Србији, али имам утисак да је лига у Албанији за нијансу квалитетнија. Тамо је и финансијска ситуација боља, само што сам ја пожелео да променим средину.
Контакти с челницима Партизана су остварени, али цео посао још није завршен.

– Био сам у Хумској, разговарали смо, али тај разговор је био више информативног карактера. Још ништа нисмо утаначили, а верујем да ће се у наредних неколико дана прецизирати много тога – каже Почуча.

 

(Курир)