Прочитај ми чланак

Фудбал: Волков спречио Партизанову бруку (ток меча)

0

partizz

(Б92)
Фудбалери Партизана играли су са јерменским Шираком 1:1, у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Реми је изборио Владимир Волков поготком у 92. минуту, пошто су Јермени повели у 48. минуту голом Хакобјана.

Реванш меч игра се за недељу дана у Београду. Шампион Србије на ‘Градском стадиону’ у Гјумрију био је ослабљен неиграњем штопера Ивана Иванова, који је рекао да да „главом није у Партизану“ због могућег преласка у Базел.

Поред изостанка бугарског репрезентативца, проблем Партизану представљала је и велика надморска висина, од око 1500 метара.

Састави:

Ширак: Харутјуњан – Кадио, Кјере, Ховханисјан, Давтјан – Хакобјан, Алексањан, Мурадјан, Диоп – Фофана, Барикјан

Партизан: Лукач – Аксентијевић, Волков, Остојић, Станковић – Марковић, Илић, Јојић – Лука, Нинковић, Којић

Партизан је у Гјумрију играо врло слабо, али се у Београд враћа са врло добрим резултатом. Најбољи у београдском тиму био је голман Лукач, а одбрана без Ивана Иванова деловала је изузетно несигурно.

После уводних пола сата игре у којима није било опаснијих прилика уследила је драма у финишу првог дела, са неколико прилика за Ширак, које је углавном пропуштао Диоп.

На старту другог дела Лукач је поново зауставио Сенегалца, али је одбитак под пречку сместио Давит Хакобјан.

Партизан се тргао и створио неколико полушанси, али су оба бека београдског тима имала велике проблеме са крилима ривала, који су стварали нове прилике.

У финишу је Партизан појачао, неколико пута опасно запретио после прекида, да би у 92. минуту Волков одлично утрчао у простор и рутински савладао противничког голмана.

Ток меча:
Старспорт
Старспорт
Утакмица је почела, у уводним минутима без опаснијих ситуација. Црно-бели су брзо преузели иницијативу, и везали три корнера.

Ипак, већих опасности по голмане у првих двадесетак минута није било.

Заједно са телевизијском сликом распламсала се и игра на стадиону у Гјумрију.

Никола Нинковић је далеко најзапосленији играч Партизана до сада, с обзиром на то да изводи све прекиде, а прилику још увек чека Милош Јојић, који у Јерменију презентује нову фризуру.

У 32. минуту Ширак је имао стопроцентну шансу – Даме Диоп и Исмаел Фофана су једноставним дуплим пасом избацили три дефанзивца Партизана, Диоп је три пута шутирао са петерца, двапут је одбранио Лукач, а онда је Сенегалац шутирао поред гола.

Два минута касније поново је Ширак имао прилику, а у контри Нинковић је послао дугу лопту, Којић је преплашио голмана Харутјуњана, али његову грешку исправља Ховханисјан.

У 37. минуту Лука је после центаршута упутио млак ударац.

Барикјанов продор у 40. минуту опет је збунио Партизанову одбрану, али његов центаршут није био добар.

У финишу није било већих прилика. Утисак је да Партизан може да искористи несигурног голмана јерменске екипе, који се врло лоше креће, али је одбрана црно-белих веома несигурна.

Разлога за панику нема, колико у уторак Динамо је у Луксембургу играо полувреме без голова, а на крају добио 5:0.

На старту другог полувремена улазе Дарко Брашанац и Марко Шћеповић. Изашли су Нинковић и Лука.

Разређени ваздух мало збуњује играче, јер лопта лакше и дуже лети.

Одбрана Партизана је опет испала у 50. минуту, Диопов ударац још једном брани одлични Лукач, али одбитак под пречку прецизним ударцем смешта Давит Хакобјан – 1:0.

Домаћин је затим имао две полушансе, а Шћеповић је у 55. минуту донео Партизану прву праву шансу. Његов продор кроз средину одбране показао је саиграчима да Јермене није тешко проћи, а када је коначно дошао ред на ударац Саша Марковић је шутирао поред гола.Врло доброг Барикјана, који је по левом крилу лако пролазио, заменио је Џорџ Одијамбо, Кенијац са искуством из данске лиге.

У 64. минуту још једном Лукач спасава црно-беле, после одличне акције Хакобјан је имао отворен шут, али дојучерашњи голман ОФК Београда је несумњиво играч утакмице.

Хакобјану је то била последња озбиљна акција, јер је убрзо уступио место момку под именом Јакоб Апау Асеиду.

Фофана по десном крилу доминира у другом полувремену и све шансе Јермена од Барикјановог изласка иду по тој страни.

Партизан, који је током првог полувремена имао периоде потпуне доминације, никако не успева да наметне игру у наставку.

Последња измена је Малбашић, који улази уместо Саше Илића.

Партизан је у 84. минуту коначно запретио из прекида, најпре је Јојићев слободњак Станковић послао под пречку, а Харутјуњан избио у корнер. Из корнера опет центрира Јојић, а Остојић шутира непрецизно. На другој страни Ширак ствара нову шансу, али Фофана није био прецизан.

Нова шанса за Партизан из прекида, Ховханисјан захвата лопту неспретно и шаље је тик поред стативе.

Кад је изгледало да Партизан губи први меч Владимир Волков одлично је утрчао са леве стране, покупио пâс у простор и сместио лопту у даљи угао – 1:1.