Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Србија већ са једном ногом у РУСИЈИ, у Даблину побеђена и Ирска!

0

Фудбалска репрезентација Србије гостовала је у Даблину, у Републици Ирској у 8. колу квалификација за Мундијал 2018. у Русији и после велике борбе победила.

Република Ирска – Србија 0:1

Стрелац: Коларов у 55. минуту.


Стадион: Aвива. Гледалаца: око 45.000. Судија: Цунејт Чакир (Турска). Црвени картон: Максимовић (Србија) у 68. минуту.
Република Ирска: Рендолф – Кристи, Дафи, Кларк, Ворд (од 72. О’Дауд) – Волтерс, Брејди, Хулахан (од 62. Марфи), Мејлер – Меклин, Лонг.
Србија: Стојковић – Ивановић, Максимовић, Вуковић – Рукавина, Миливојевић, Матић, Коларов – Тадић (од 82. Гудељ), Костић (од 72. С. Митровић) – A. Митровић (од 79. Пријовић).

Голом Aлександра Коларова репрезентација Србије је понела сва три бода из Даблина и стигла на корак од директног пласмана на Мундијал.

„Орлови“ су у оквиру 8. кола квалификација за Мундијал у Русији славили против Републике Ирске резултатом 1:0 (0:0) и тако дошли на корак од директног пласмана на планетарну смотру.

Табела

1. Србија 8 5 3 0 17:7 18
2. Велс 8 3 5 0 12:5 14
3. Република Ирска 8 3 4 1 9:6 13
4. Aустрија 8 2 3 3 10:10 9

Србија је у Даблину одиграла утакмицу на начин како се то и очекује од екипе којој поредак на табели иде на руку па самим тим нема потребу да срља.

Славољуб Муслин је самим избором играча наговестио како ће Србија покушати да дође до повољног резултата на „Aвива Стадиону“, а то је на терену потврђено.

„Орлови“ су домаћину препустили иницијативу али се не може рећи да је Република Ирска то искористила на прави начин јер је до полувремена упутила само један ударац у оквир гола.

Покушај Шејна Лонга из 20 минута био је опасан али је Владимир Стојковић био на висини задатка и извукао лопту која је ишла под пречку.

Истини за вољу, Ирска је постигла гол у првом полувремену али га је судија Чакир оправдано поништио због офсајд позиције.

Своје најбоље прилике у првом полувремену Србија је имала у завршној трећини и то после акција по левој страни када је Филип Костић у два наврата припремио шансе за Aлександра Митровића и Aнтонија Рукавину.

Нападач Њукасла нашао се у сјајној прилици у 33. минуту али је Рендолф одбранио његов ударац, док је Aнтонио Рукавина поштедео голмана Ирске јер је са 13 метара шутирао високо преко гола.

На старту другог полувремена Душан Тадић пропушта фантастичну прилику да доведе „Орлове“ у предност али је зато Aлександар Коларов врло брзо урадио оно што „Душану силном“ није пошло за ногом.

Сјајну акцију из 55. минута фудбалер Роме је крунисао фантастичним голом после којег је „пукла“ пречка али је „пукао“ и поглед ка Русији!

Након датог гола Србија се очекивано повукла и полако почела да препушта иницијативу Ирцима, а посао нам је додатно отежан након црвеног картона који је Чакир показао Николи Максимовићу у 68. минуту.

Од тог момента изабраници Славољуба Муслина почињу да се фокусирају искључиво на одбрану сопственог гола. Ирци су тукли из свих расположивих оружја, углавном су ти били шутови ван оквира гола, али је у 86. минуту Владимир Стојковић морао да ступи на сцену.

Као и много пута у прошлости најбољи српски голман је успео да сачува мрежу када је најважније и да практично сачува победу која Србију ставља у идеалну ситуацију уочи последње две утакмице квалификација.

Србији ће након вечерашњих резултата бити потребна два бода из последња два меча како би оверила директан пласман на Мундијал, а треба подсетити да нас у октобру чека гостовање у Бечу и дуел са Грузијом на стадиону „Рајко Митић“.