• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал: Са Пинта доводи појачање – Фoкобо стиже у Звезду?
Прочитај ми чланак

Фудбал: Са Пинта доводи појачање – Фoкобо стиже у Звезду?

0

Fokobo61Млади камерунски репрезентативац жеља тренера црвено-бели Са Пинта. Португалац, током одмора у Лисабону, причао са штопером-везистом Спортинга.

(Новости, фото: m.ojogo.pt)
Потрага за двојицом штопера, појачања за наредну сезону, приоритет је Црвене звезде на почетку прелазног рока. Милан Степанов је скинут са листе жеља, јер је под уговором у турском Мерсину, па се на скенеру нашао Фабрис Фокобо (19) из лисабонског Спортинга.

Тренер црвено-белих Рикардо Са Пинто је већ, током одмора у родној Португалији, обавио прелиминарни разговор са младим репрезентативцем Камеруна, у жељи да га приволи да пређе на „Маракану”, преноси “Спорт”.

Фокобо, централни дефанзивац и по потребни задњи везни, минулог пролећа је одиграо две утакмице за најбољи тим „лавова” и још осам у Б тиму. Иначе, у Спортинг је дошао 2012.

Звезда жели да позајми Фокоба на годину дана, уз могућност откупа следећег лета или добијања процента од „лавова” у случају продаје играча неком трећем клубу. Зелено-бели имају лошу сезону иза себе и, наводно, желе да се ојачају провереним и искусним играчима, па црвено-бели и у томе виде шансу да добију младог Камерунца.

У Љутице Богдана чекају повратак Са Пинта из отаџбине (уторак), па да крену у акцију..