Прочитај ми чланак

Фудбал: Копунек велика жеља Партизана

0

Kamil-Kopunek-01Клуб из Хумске је обновио контакте са 29-годишњим везним фудбалером, који има још шест месеци уговора са словачким шампионом Слованом.

Име које данас није помињано у разговору седме силе са спортским директором Партизана Албертом Нађом, а које је и те како поново актуелно је словачки интернационалац Камил Копунек. Он сасвим сигурно није то потенцијално појачање најављено можда и за четвртак, али би у блиској будућности могао да задужи црно-белу опрему у Земунелу.

Партизан је обновио контакте са фудбалером Слована, који има још шест месеци уговора са клубом из Братиславе и уколико дође до договора о условима играча ускоро би могао да се очекује потпис. Искусни, 29-годишњи фудбалер игра на позицији задњег везног и прошле сезоне је одиграо 21 првенствену утакмицу у дресу шампиона Словачке. Главне карактеристике су му борбеност, трчање до граница издржљивости и тврдње људи који добро познају његове квалитете да га има свуда на терену.

Искусни задњи везни је током каријере 17 пута носио дрес репрезентације Словачке, постигао два гола, од чега један против Италијана на Светском првенству у Јужној Африци. Каријеру је почео у Спартаку из Трнаве, где је провео пуних осам година.

Интернационалну каријеру је започео 2010, када је прешао у редове руског прволигаша Сатурна. Већ наредног лета преселио се у италијански Бари, где се такође задржао годину дана. У Словану је од лета 2012. и за шампиона Словачке је одиграо 35 утакмица у свим такмичењима.