Прочитај ми чланак

ФСС сва документа УЕФА прослеђује тужилаштву! Толе у јулу расписује изборе на свим нивоима?

0

karadzic

„Нико не треба да се боји избора. Уз поштовање процедуре, сви треба да проверимо легитимитет, од најнижих до највишег нивоа фудбалске власти“, поручио је Караџић

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије одражао је састанак у Старој Пазови на којем је усвојен записник са претходне седнице, али и донесено неколико нових одлулука. Једна од њих тиче се пристигле документације УЕФА у вези са сумњама у регуларност одређених утакмица Суперлиге. Одлучено је да комплетна документација пристигла из европске куће фудбала, као и резултати интерне истраге, буду прослеђени тужилаштву у даљи поступак.

Чланови Извршног одбора ФСС донели су одлуку да неће коментарисати ништа по том питању, а све у циљу ваљане и правовремене истраге званичног органа Републике Србије. Истовремено усвојена је иницијатива да се формира специјално тело, састављено од представника тужилаштва, полиције и Фудбалског савеза Србије, које ће се убудуће бавити свим оправданим сумњама у регуларност утакмица.

На крају заседања први човек српског фудбала Томислав Караџић информисао је чланове Извршног одбора да планира сазивање ванредне седнице Скупштине Фудбалског савеза Србије у првој половини јула 2015. године, на којој би једина тачка дневног реда били евентуални избори на свим нивоима.

„Нико не треба да се боји избора. Уз поштовање процедуре, сви треба да проверимо легитимитет, од најнижих до највишег нивоа фудбалске власти“, поручио је Караџић.

Такође, разматрана је и актуелна ситуација у ФС Војводине о којој су чланове информисали председник ФСВ Драган Симовић и члан ИО ФСС Марјан Рнић. Констатовано је грубо кршење Статута и у складу са чланом 81. и чланом 82. Фудбалски савез Војводине биће упозорен на неправилности званичним писаним документом, који ће им бити упућен у хитном року. Од Фудбалског савеза Војводина затражено је да отклони све недостатке, а уколико то не учини, Извршни одбор ФСС дао овлашћење Одбору за хитна питања ФСС да уведе привремене мере у Фудбалски савез Војводине.

(Моцарт спорт)