Прочитај ми чланак

Французи (не) иду из Партизана

0

sp-partizanb_620x0(Новости)
„МЕРСИ боку…“ На француском језику ово се пише другачије, али навијачи Партизана би баш овим речима требало да се обрате Леу Вестерману и Жофри Ловерњу за све што су урадили током сезоне у којој је Партизан у трофејну салу унео титуле првака Јадранске и домаће лиге.

Истина, и за Куп Радивоја Кораће је фалило само мало… Тренер Душко Вујошевић је дан по освајању 20. титуле у клупској историји, после које ће изнад грба кошаркашког клуба осванути можда друга златна звездица, дао вољно екипи која је серијом од 3:1 саладала вечитог ривала у финалу домаћег плеј-офа. Спортски директор Драган Тодорић са стручним штабом већ брине о наредном прелазном року.

– Одлазака ће бити, као и сваке сезоне. Али ми ћемо се, баш као и сваке сезоне, потрудити да сачувамо окосницу тима и у следећу такмичарску годину уђемо са екипом која ће правити добре резултате. Нема сумње да ће поново за неколико месеци бити оних који сумњају у нас, али на нама је да изаберемо права појачања – каже Тодорић.

Лицитирање траје већ данима, практично од последњег коша у трофејној сезони, али многи се питају да ли у Хумској 1 остаје француски тандем Вестерман-Ловерњ.

– Хвала за сјајну подршку. Путујем кући на одмор. Видимо се и следеће сезоне – послао је навијачима шампиона Лео Весетрман кратку али јасну поруку.

Она би вероватно требало да значи да један Француз остаје веран црно-белима. Онај други, који се тренутно одмара у Америци мало јачи и виши, још ће преговарати са тимом у којем је одиграо сезону после које је бољи и вреднији за бар 50 одсто.

Од бековске, па до центарске линије, биће измена у саставу Партизана. Тодорић и Вујошевић би требало да, традиционално, одраде свој део посла, док ће клупска администрација можда водити и већу борбу око блокаде и деблокаде динарских и девизних рачуна, јер је и око овог дела приче све постало мало црно, мало бело.