Прочитај ми чланак

ФОТО-УБОД: Руси одали почаст убијеном навијачу Звезде!

0
ФОТО: Facebook/Ultras Spartak Moscow

ФОТО: Facebook/Ultras Spartak Moscow

Навијачи Спартака из Москве, на мечу против Мордовије из Саранска, развили су транспарент на српском језику: „Aлександар Јаћимовић – почивај у миру“

Убиство навијача Звезде: Ухапшена двојица младића, за трећим се трага

Kрваво јутро дочекало је у суботу Чачане. У жестокој тучи између навијача чачанског Борца и Црвене звезде, у ноћи између петка и суботе, око 3.30 после поноћи, брутално је убијен Чачанин Aлександар Јаћимовић (21). Њега је на платоу испред Дома културе, у строгом центру града, засада непознати младић ножем убо директно у срце, након чега је момак пао на земљу, а потом колима Хитне помоћи превезен у чачанску болницу, где су лекари безуспешно покушали реанимацију.

Поред Јаћимовића, у болницу је примљен 18-годишњи младић, навијач Црвене звезде из Неготина, који је такође задобио убоде ножем по телу. Он је смештен на одељење интензивне неге и није животно угрожен.

Чачанска полиција у суботу је током целог дана приводила навијаче оба тима на информативне разговоре, како би дошла до починиоца овог крвавог чина. Некима од њих одмах је одређено полицијско задржавање, а због безбедносног ризика директор Суперлиге Владимир Булатовић, уз сагласаност МУП, ФС Србије и оба клуба одложио је меч између Борца и Црвене звезде.

– Постојао је безбедносни ризик и утакмица је уз сагласност свих актера одложена – кратко је истакао Булатовић.

Према нашим сазнањима, у тучи је учествовало скоро 30 младића, а сведоци су биле и неколике девојке. Једна група младића, навијача Борца, стајала је недалеко од Дома културе. Тргом је око 3.10 изјутра пролазила друга група навијача „делија“, који су узвикивали навијачке песме. Више њих је било са стране, односно младића који су дан раније дошли у Чачак из других градова како би пратили утакмицу која је била заказана за суботу по подне на стадиону крај Мораве. Дошло је до прозивки између младића, а потом и до размене псовки. Потом су почели да се гађају каменицама. Неки од њих су имали палице у рукама.

Још се тачно не зна да ли је мотив сукоба била девојка око које су се завадили момци, или пак навијачке страсти. Углавном, након свађе дошло је до отвореног обрачуна. Тукли су се тупим предметима. У општем метежу и тучи, један од младића избо је навијача из Неготина и Јаћимовића, који су пали на земљу. Убрзо су се сви разбежали, а неко је обавестио о свему Хитну помоћ – сазнајемо од извора блиског истрази.

Лекари су затекли крваве момке, један је давао знаке живота. Покушана је реанимација, али, нажалост, није било спаса за Јаћимовића. Обдукција ће уврдити шта је тачан узрок смрти, а истрага како је дошло до овог обрачуна.

Претпоставља се да је убод оштрим предметом, највероватније ножем, директно у срце проузроковао крварење које је довело до смрног исхода. Истрага, која се води у више праваца утврдиће и ко је починилац злочина. Помоћи ће и снимци са сигурносних камера околних зграда, али и камера МУП-а на тргу, која је можда и снимила тренутак убиства.

Чачанска јавност била је запрепашћена вешћу да је градски трг био поприште крвавог обрачуна двеју група навијача. Појавила се информација да је туча била заказана неколико дана унапред.

– Оно што у овом трену могу да са стопроцентном сигурношћу тврдим је да туча није била заказана. Сви смо ужаснути овом трагедијом. Није ми познато ко су момци који су учествовали у тучи, јер старији навијачи су за ово сазнали тек у суботу око поднева, када се вест проширила по друштвеним мрежама – испричао нам је један од виђенијих навијача Борца.

На „Фејсбуку“, убрзо после сазнања о убиству, осванули су бројни коментари, странице… са темом – „Aлександар Јаћимовић – почивај у миру“. Његови познаници су нам казали да не могу да верују да је Aлександар главом платио то што је волео Црвену звезду.

„Ниједан живот није вредан навијачког ривалства“, писало је на фејсбук- страници навијачке групе „Делије 89“.

Фудбалски клубови Борац и Црвена звезда исказали су искрено саучешће породици настрадлог младића из Чачка.

Ubijeni zvezdin navijac71_n

ТРОЈИЦA СУМЊИВA

Како“Новости“ сазнају“, тројица младића се сумњиче да су починила кривично дело убиство и покушај убиства. Двојица од њих – Б. М. и Д. Б. ефикасном акцијом полиције ухапшена су у суботу, док се за Н. К., за кога се сумња да је главни виновник овог недела, и даље трага.

НИЈЕ ПРВИ ПУТ

Велики инцидент и туча између навијача Борца и Црвене звезде догодио се и 1999. године и то на стадиону крај Мораве.

Наиме, после опште туче са полицијом током првог полувремена, навијачи Црвене звезде су после вербалних препуцавања са ривалским табором „фанова“, ушли на терен, кренули ка навијачима Борца и започели општу тучу.

Летеле су каменице, полиција је тек после 40-ак минута успела да смири ситуацију и то воденим топовима. Тада, срећом, није било људских жртава, али је десетак навијача са обе стране било ухапшено.

Извор: Телеграф.рс, Вечерње новости