• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Сарајево и ФК Партизан се слажу око регионалне лиге?
Прочитај ми чланак

ФК Сарајево и ФК Партизан се слажу око регионалне лиге?

0

regionalnaliga60099147020121010131357(Sportske.net)
У Софији одржана седница Европске асоцијације клубова (ЕЦА), а једна од тема била је и могућност формирања регионалне лиге на овим просторима. Представници Сарајева јасно изразили подршку овој идеји, уз опаску да и београдски Партизан има сличан став.

Идеја формирања регионалне лиге и у фудбалу већ дуго се помиње као жеља многих клубова са простора бивше Југославије и региона, али је јасно да је пут до реализације таквог пројекта веома дуг.

Ипак, у Софији су обављени нови разговори на ту тему, на састанку ЕЦА, а своје утиске је “Дневном авазу“ изнео директор ФК Сарајево Дино Селимовић.

Он је пружио подршку идеју формирања регионалне лиге, нагласивши између осталог, та такав став имају и у београдском Партизану.

“Ускоро очекујемо формирање Радне групе која би се бавила разрадом ове идеје, а све у складу са УЕФА.

И београдски Партизан је исказао заинтересованост, јер садашња национална првенства у земљама насталим распадом бивше Југославије нису довољно атрактивна, стадиони су полупразни, интерес спонзора је све мањи…

Зато јако регионално такмичење не треба само клубовима из БиХ, већ и из Словеније, Србије, Хрватске, али и других земаља“, изјавио је Селимовић.