• Почетна
  • СПОРТ
  • ЕX-ЈУ БОЉА ОД СССР: Рађа предводио југословенске ветеране! (ФОТО)
Прочитај ми чланак

ЕX-ЈУ БОЉА ОД СССР: Рађа предводио југословенске ветеране! (ФОТО)

0

ex yu sssr kosarka 7

Око две хиљаде гледалаца имало је прилику да ужива у кошаркашком спектаклу који су приредиле некадашње звезде југословенске кошарке и Совјетског савеза.

Кошаркашки ветерани некадашњих селекција СССР-а и Југославије одиграли су у хали Пионир ревијални меч и подсетили се на велико ривалство две школе кошарке. Тријумф су однели бивши југословенски репрезентативци, односно екипа Запада која је славила са 95:90 против Истока.

Овај меч организован је поводом почетка регионалне студентске лиге, који је заказан за 22. фебруар.

ex yu sssr kosarka 7.jpg

Око 2.000 гледалаца могло је да ужива у мајсторима Александра Волкова, Николаја Дерјугина, Сергеја Панова, Захара Пашутина, Дина Рађе, Срећка Јарића, Небојше Зоркића, Миленка Топића, Радисава Ћурчића и других.

Екипе су као селектори предводили Ранко Жеравица и Мирко Новосел, односно легендарни Станислав Јерјомин. Такође, на клупи Запада били су и Дејан Томашевић, Предраг Даниловић, Дамир Шолман, Ратко Тврдић, као и Петар Сканси који је извео почетно подбацивање.

Интересантно је да је ово био други пут у последњих неколико месеци да су се кошаркашки мајстори из бивше Југославије окупили у Београду, претходно је то било на премијери филма “Били смо шампиони”.

ex yu sssr kosarka 7.Dinio radja

За најкориснијег играча утакмице проглашен је Дино Рађа са 21 поеном.

Спектаклу у Пиониру присуствовао је и српски министар спорта и омладине, Вања Удовичић подсетивши да је повод за ову утакмицу био почетак студентске регионалне лиге, а да је најбитније да се што више младих бави спортом.

– Ово је предивна манифестација да се не само присетимо старих дана већ и промовишемо почетак регионалне кошаркашке лиге. Циљ овог такмичења је да се млади баве спортом, воде рачуна о свом здрављу.

Надам се да ће се прикључити БиХ и Македонија и да ће се проширити на школски ниво – рекао је министар омладине и спорта у влади Србије Вања Удовичић.

(Телеграф.рс, фото: Танјуг)