Прочитај ми чланак

Европски медији: Данило Вучић хтео да се умеша у тучу навијача у Немачкој (ВИДЕО)

0

Син председника Србије, Данило Вучић, борави у Немачкој на Европском првенству, а тамо је, како наводе европски медији, присуствовао бруталној тучи између навијача у Гелзенкирхену пре утакмице између Србије и Енглеске. И не само да је присуствовао, већ је, како се наводи у извештајима страних медија, хтео да се умеша у физички обрачун, али су га у томе спречили припадници "Кобри".

Пре утакмице између Србије и Енглеске у Гелзенкирхену у једном локалу летеле су столице, предмети и песнице када су српски и енглески навијачи насрнули једни на друге, пише популарни немачки портал Т-Онлине, а преноси Време. Ту је „очигледно“ хтео да се умеша и Данило Вучић, син председника Србије Александра Вучића, „коме се импутира да има тесне везе са криминалном хулиганском сценом“.

Слике документују, пише немачки портал, да једног мушкараца, наводно 26-годишњака, његови пратиоци спречавају да се умеша у тучу. Група у том тренутку још увек стоји испред једног арапског ресторана само две зграде даље од Стеакхоуса у пешачкој зони у коме се обрачун догодио.

Према наводима хрватских и босанских медија, пише Т-Онлине, сина председника Србије обуздавају припадници специјалне јединице „Кобра“.

За то време припадници полиције покрајине Северна Рајна-Вестфалија брзом интервенцијом спречавају да ситуација ескалира. Ухапшено је седам српских навијача и поднета тужба због наношења тешких телесних повреда.

Распредање о Беливуку

Данило Вучић је у „пратњи познатих српских хулигана“ био и на Светском првенству у фудбалу у Русији 2018, пише Т-онлине, те да у „међународним круговима српски хулигани важе за нарочито насилне“. Немачки портал подсећа затим на случај Вељка Беливука и преноси да је он током саслушања рекао да је организовао демонстрације за Александра Вучића и разбијао протесте опозиције.

На упит првог програма немачког јавног сервиса АРД о свему томе Вучић наводно није одговорио.

Т-Онлине даље пише како се на једној фотографији од раније види Данило Вучић који је загрлио једног од Беливукових сарадника. Када је српски портал КРИК писао о тим везама, огласио се, пише немачки портал, и председник Србије Александар Вучић на Инстраграму са фотографијом са својим сином и натписом: „Мој син Данило је поштен и пристојан младић“, а нападају га само зато што је син председника Србије.

И британски Сан писао је о томе да је син председника Србије био присутан у моменту кад је дошло до сукоба између навијача, уз напомену да су га телохранитељи спречили да се умеша у сукоб.

– Чини се да шокантни снимак показује тренутак када се Данило Вучиц́ бори са својим обезбеђењем док се покушава да ускочи у тучу између српских ултраса и навијача Енглеске – наводи се, између осталог, у тексту овог британског медија.

Руски медији: Вучићев син виђен у тучи

„Вучићев син виђен је у тучи са енглеским навијачима на Еуро 2024“, наслов је текста на руском порталу Аргументи и факти.

Овај портал се позива на видео снимке са друштвених мрежа на којима се наводно види да Данило Вучић покушава да заобиђе своје телохранитеље.

– Када то није успео, он се рве с њима не би ли се придружио тучи са енглеским фудбалским навијачима – пишу руски медији, а преноси Данас.

Портал Лента се позива на снимак који је на мрежи X објавио Јакуб Биеламоwицз, са Института Нова Европа.

У поменутој објави на Твитеру пише да Данило Вучић има везе са српским ултрас покретом – организованом групом навијача за подршку спортским тимовима, углавном фудбалским клубовима, као и са екстремистичким групама и криминалним подземљем.

Рунеwс24 напомиње, такође, да се на мрежама појавио снимак како се наводно син председника Србије Данило Вучић свађа са навијачима.

Трагом информација која су се појавиле на друштвеним мрежама, портал Нова.рс се званичним путем обратио Председништву Србије са молбом да одговоре да ли су „Кобре“ ангажоване на чувању сина председника Србије у Немачкој, а исто питање је упућено и саветници председника Србије, Сузани Васиљевић, али до објављивања текста одговори нису стигли.