Прочитај ми чланак

ЕВРО КУП: Који су идеални ривали за Црвену звезду?

0

KK Crvena zvezdaig

Црвена звезда Телеком наћи ће се у Л групи Ласт 32 фазе Еврокупа са Нижним Новгородом, а преостали противници још нису познати.

Тим двема екипама придружиће се још другопласирани тим из групе Х и трећепласирани из групе Б.

Из групе Х могући ривали су Бешикташ, Паниониос и крагујевачки Раднички. У групи Б ситуација је још неизвеснија, пред последњу рунду на трећој позицији могу да заврше Олденбург, Цедевита, Билбао и Шалон.

Бешикташ има добар тим, а најбољи стрелац им је Крис Лофтон са 15,4 поена по утакмици, истичу се и Бредли Бакман и Колтон Ајверсон, ту су и Томислав Ружић и Дорон Перкинс.

Упркос томе што Бешикташ нема тим толико скуп као у неким од претходних сезона, чини се да је знатно тежи ривал од Паниониоса. Грчки тим предводио амерички бек Ерик Меколум, који просечно убацује 20,2 поена по мечу, а уз то је и први асистент тима (3,7).

Марк Картер даје 13,3 поена по утакмици, али ни он ни Меколум у прошлости нису играли за велике тимове. Значајан за тим је и наш Урош Дувњак, као и Линдон Милбурн, који је на седам од девет утакмица дао двоцифрени број поен, уз добре проценте шута (61% за два и 36% за три).

Најлошија варијанта за српску кошарку свакако би била да Звезда и Раднички играју у истој групи, чиме би се смањиле шансе да оба тима прођу у осмину финала.

Група Б, последње коло:
Цедевита – Шалон
Шарлроа – Динамо Сасари
Билбао – Олденбург

Табела:
1. Динамо Сасари 7-2
2. Олденбург 5-4
3. Цедевита 5-4
4. Билбао 4-5
5. Шалон 4-5
6. Шарлроа 2-7

Тешко је претпоставити какав ће бити коначни исход у Б групи. Олденбург нашег Немања Александрова био је близу пласмана у Евролигу, а сада сасвим добро гура у Еврокупу. Најбољи стрелац је Рики Полдинг са 15,7 поена по мечу, под кошем се истиче Кросариол, а од јавности нешто познатијих имена ту је још плејмејкер Џулијус Џенкинс.

Цедевита је љубитељима кошарке у Србији позната из АБА лиге, а у Еврокупу је предводи Нолан Смит са 20 поена по утакмици.

Шалон, бивши клуб Блејка Шилба, такође се бори за пролаз даље, а најбољи њихов појединац тренутно је амерички бек Слотер са 16,9 поена по мечу. Центар Брокман има НБА искуство, мада није баш превише играо, а у досадашњем току Еврокупа просечно уписује 9,9 поена и 7,8 скокова. Веома битан у игри француског тима јесте и Крис Џозеф, а ту су још Чичамбо и центар Клинт Капела.

KOSARKA: CRVENA ZVEZDA-MAKABI

Коначно ту је шпански Билбао, по именима можда и најнезгоднији супарник, мада Баскијци ове сезоне не блистају ни на домаћој ни на међународној сцени. Имају петорицу играча који убацују двоцифрен број поена – Бертанс, Мумбру, Раул Лопес, Херман Габријел и Кавалијаускас.

Недавно им се прикључио и Дамир Маркота, у екипи су још и Ервел, Гримау и Фран Пилепић, а за сада се у Шпанији није снашао Кармајкл, који је летос фигурирао као потенцијално појачање управо Звезде.

Група Х, последње коло:
Нептунас – Спартак (СП)
Бизонс – Паниониос
Бешикташ – Раднички

Табела:
1. Бешикташ 6-3
2. Паниониос 6-3
3. Раднички 5-4
4. Бизонс 4-5
5. Спартак (СП) 3-6
6. Нептунас 3-6

Какво је Ваше мишљење – који противници би најбоље ’легли’ Звезди у Еврокупу?

(Б92)