Прочитај ми чланак

ЕВО ЗАШТО ЈЕ СМЕЊЕН: Кокезa трaжио дa игрa зa репрезентaцију, Муслин гa откaчио?

0

Курир је ексклузивно још 19. октобра објавио да председник Фудбалског савеза Србије планира смену тренера који је одвео репрезентацију на Светско првенство, а сада откривамо и то да је Кокеза тражио Муслину да га уврсти на списак репрезентативаца за меч са Грузијом!

ФОТО: wikipedia/commons – Шуклин Евгений

Непозивање Сергеја Милинковић-Савића у национални тим, подмлађивање селекције или лоша игра у последњих неколико утакмица, неки су од разлога раскида сарадње с Муслином. Међутим, о овоме нико не сме да пише и прича – Славиша Кокеза је од Славољуба Муслина тражио да игра против Грузије! Звучи невероватно, али истинито!

Омаловажавање ривала

– Био је договор да, ако нам не требају бодови против Грузије, ставим Кокезу на клупу, али ја сам то схватио као шалу. Надам се да се и он шалио – потврдио је Муслин информацију Курира.

Славиша Кокеза је тако још једанпут потврдио да пошто-пото жели себе да промовише, не размишљајући о последицама које би могао да сноси Фудбалски савез Србије. У најмању руку, то би било омаловажавање противника, што се коси с правилником УЕФA, али и организације која би требало да буде више него озбиљна, а то је Фудбалски савез Србије.

Није тајна да Славиша Кокеза повремено игра за свој клуб Бродарац, који се такмичи у Зонској лиги Београда. На терену поред Саве, у близини Железничке станице, председник ФСС редовно тренира и одржава физичку спрему. Са својих 40 лета солидно барата лоптом, а последњу званичну утакмицу одиграо је 10. септембра против Турбине у Великим Црљенима, када је његов клуб поражен са 1:0, а он на терену провео од 62. минута.

Током пролећа, Кокеза је одиграо меч за Бродарац против Јединства из Сурчина, које је у то време било пласирано за ранг више. На том мечу је три пута асистирао за гол, а Бродарац је славио резултатом 5:3 и изборио пласман у финале Купа Београда. Ту утакмицу гледао је и спортски директор репрезентације Горан Буњевчевић. Бродарац је касније изгубио у финалу од Радничког на пенале (3:4), пошто Кокеза није играо ту утакмицу, већ је био у публици.

Циркус није успео

A на инсистирање Курира да каже нешто више о захтеву Славише Кокезе да игра против Грузије – како је дошао на ту идеју, када и из ког разлога, Славољуб Муслин је ипак одбио да било шта прича о њему.

– То је била само шала – завршио је смењени селектор, очито повређен због свега што му се догодило ове јесени у ФСС.

Наравно, циркусантску представу у режији Славише Кокезе покварио је непланирани пораз Србије од Aустрије у Бечу. Кокеза је желео да уђе у историју међународног спорта као једини човек који је као председник неког фудбалског савеза одиграо и званичну утакмицу за репрезентацију. Сигурно је да не би имао ниједан проблем да се скине и у дресу Србије одигра тај један меч, јер према правилима ФИФA, фудбалери аматери имају иста права као и професионалци када су овакве утакмице у питању.

У Европи, селекције Гибралтара, Лихтеншајна и Фарских Острва чине баш играчи који имају аматерски и полупрофесионални статус. Питање је само како би ФИФA гледала на ову ујдурму, односно да ли би казнила Србију због хира једног човека.

Курир је иначе јуче ступио у контакт са Славишом Кокезом, а он се у свом стилу бранио – нападом.˝

Муслинова шала постала збиља

Славољуб Муслин дао је видео-интервју Куриру 15. октобра 2016, у ком је најавио могућност да Славиша Кокеза заигра за „орлове“.

На шаљиво питање да ли би му указао шансу у некој пријатељској утакмици, пошто је Кокеза активни фудбалер Бродарца, Муслин је одговорио:

– Прво, нама много значи подршка коју имамо од председника и осталих људи из Савеза. Осећамо то јединство. Друго, играче не делим на младе и старе. Свима су врата отворена, па и њему (смех).

Стигао и до „Слагалице“

Славиша Кокеза постао је врло популаран у јавности откад је на челу ФСС. Тако је 3. фебруара 2017. у квизу „Слагалица“ такмичарима постављено у најмању руку необично питање:

„У ком спорту се прославио Славиша Кокеза?“ Одговор је био – фудбал, иако је Кокезин највиши домет пета лига с Бродарцем.

Неколико дана ова тема је била најкоментарисанија на друштвеним мрежама.

БОНУС ВИДЕО

Наш прослављен фудбалски тренер и селектор Милан Живадиновић., у емисији „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, причао о о Вељку Пауновићу и млађим категоријама репрезентације Србије (01:03:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.