Прочитај ми чланак

ЕВО шта Надал уз смех мисли о поразу Новака Ђоковића

0

Елиминација Новака Ђоковића на старту олимпијског турнира и даље је тема број један на Олимпијским играма. Србија је остала у шоку, али ништа мање ни Бразил, који Новака доживљава као свог најрођенијег.

rafael-nadal-1360573006-266251

Ђоковићев пораз изненадио је и остале тенисере, који су остали на турниру, а Курир је имао ексклузивну прилику да на ту тему пита једног од највећих играча у историји овог спорта, Шпанца Рафаела Надала.

Након његовог меча другог кола и победе над Италијаном Андреасом Сепијем, Надал је опет био магнет за стотине новинарских екипа које су га чекале. Волонтери поред Централног терена слегавши раменима обавестиле су нас да имамо права само на два питања, а ваш извештач је успео да се избори за ту привилегију и постави му једно.

Наравно, оно је, уз констатацију да игра добро у Рију, гласило да ли га је бар мало изненадила елиминација Новака Ђоковића на самом старту такмичења.

„Када најбољи играч света изгуби, то је увек изненађење. Ипак, не можемо да захтевамо још више од Новака. Оно што он ради је нешто невероватно, па и он може да изгуби понекад, знате (смех)…“, рекао је Надал, а затим и објаснио да Ноле није имао среће на жребу за овај олимпијски турнир.

„Његов успех је такав да га је тешко поновити, и потпуно је нормално да постоје тренуци кад и он изгуби неке мечеве. У исто време, права истина је да је имао веома лош жреб, извукавши једног од најбољих светских играча Хуана Мартина дел Потра“, закључио је Надал.

Миљеник публике
ПРИЈА МУ РИО

Рафаел Надал један је од ретких страних тенисера који уживају огромну популарност у Бразилу. Истина да на његовим мечевима атмосфера није као на Новаковим, али Рафа је наклоност публике стекао пре две године. Тада се као свеже опорављен одлучио да наступи у Рију на АТП турниру, кога је потом и освојио. Очигледно да Бразилци не заборављају да им је Рафа указао ту част и знатно подигао углед турнира.