Прочитај ми чланак

ЕВЕРТОНОВ ЛЕТЊИ ШОПИНГ После папреног голмана, још два појачања од 48.000.000 евра

0

И то није све, Куман има још неколико скупоцених варијанти

Евертон је данас представио Џордана Пикфрода као прво велико појачање овог лета и најскупљег голмана у историји Премијер лиге, а то је само поечтак летње куповине клуба са Гудисон Парка. Имају довољно новца за трошење, а поготово ће га имати када продају Лукакуа и можда Роса Барклија.

Карамеле јуре појачања на неколико страна, а потпис на уговор је вечерас ставио и Ајаксов капитен Деви Класен. Сјајни холандски везиста је плаћен Копљаницима 30.000.000 евра, данас је договорио своје услове и дошао на лекарске прегледе. Делује као замена у случају да оде Баркли. После њега следи још неколико појачања.

Евертонов директор Стив Волш је у друштву Вићенца Морабита боравио у Италији где је нациљао појачања из Милана, Интера и Јувентуса. Од неколико имена која су била у оптицају, завршило се са једним сигурним и једним потенцијалним трансфером. Евертон је понудио Милану 18.000.000 евра за Мбајеа Нијанга, Росонери су прихватили, чекало се да Француз пошаље потврдан одговор Карамелама. И послао је… Нијанг је стигао на лекарске прегледе. Хтели су и нападача Ђанлуку Лападулу, али их је он одбио јер жели да остане у Италији.

Данас су представници Евертона одржали састанак у Милану и са Јувентусовим људима. Жеља је везиста Марио Лемина. Јуве тражи 20.000.000 евра за Габонца, Острвљани још нису преломили да ли ће платити баш толико, али до договора би лако могло да дође уз мали попуст…

Истовремено, Карамеле на домаћем терену траже права појачања. Потребан им је штопер, а у оптицају је и Крис Смолинг којег Мурињо жели да прода, а Венгер да купи. Друга опција је Мајкл Кин. Он је и нешто скупља варијанта од Смолинга.

На прагу је и трансфер Малагиног нападача Сандра Рамиреза за 6.000.000 евра, а врхунац летњег шопинга би могао да буде Гилфи Сигурдсон из Свонсија.

Ако оствари све ове жеље, Евертон ће на крају завршити прелазни рока са уложених преко 150.000.000 евра у појачања!