Прочитај ми чланак

ЕП У РУКОМЕТУ: Холандија прејака, Србија без полуфинала

0

Рукометашице Србије изгубиле су од Холандије са 35:27, у другом мечу друге фазе на Европском првенству у Шведској.

rukometasice

РСС

Србија је овим поразом изгубила шансу да се пласира у полуфинале, а последњи меч наша селекција одиграће у среду против Француске.

У дуелу са Холандијом видљиво је било да рукометашицама Србије фали снаге и енергије. После солидног почетка, Холанђанке су после десет минута преузеле вођство које до краја утакмице нису испуштале.

На полувремену су имале пет голова предности (17:12), а Србија је у наставку у пар наврата успела само да приђе на -3.

Јована Стоиљковић била је најефикаснија са 8 голова, док су Сања Радосављевић и Тамара Георгијев постигле по 4 гола. На другој страни, Лоис Абинг и Ивет Борх постигле су по 6 голова.

Ток меча:

Србија је на старту утакмице успевала да се избори са брзом игром ривалки.

Одбрана је радил добар посао, а Крпеж и Стоиљковић донеле су вођтво од 2:1 после четири минута. Није наша селекција ипак искористила неколико прилика да стекне већу залиху голова, па су Холанђанке први пут повеле у деветом минуту – 5:4.

Покушала је селекторска Србије тајм-аутом да прекине серију Холандије, али није успела, па је на семафору убрзо стајало 7:4 после четири гвезана гола наших ривалки.

Што је меч више одмицао, било је све видљивије да српским рукометашицама недостаје кондиције. Тешко су излазиле на крај са ‘брзим центром’ Холанђанки које су у 23. минуту имал пет голова предности – 12:7.

Соиљковић и Јањушевић смањиле су на тренутак, али је Холандија брзо вратила сигурну предност. До краја полувремена није било промене на терену, па су девојке у наранџастим дресовима водиле са 17:12 после 30 минута.

Није успела Србија да ухвати прикључак ни на почетку другог полувремена. У неколико наврата наша селекција је смањивала на -3, али више од тога није могла.

Холанђанке су наставиле са брзом игром, па су у 45. минуту имале шест голова предности – 26:20. Пет минута касније било је и 30:22, па је већ тада било јасно да је победник познат.

До краја меча Холаншанке су чак и увећале предност и на крају су оствариле можда и нереално убедљиву победу.