Прочитај ми чланак

ЕНГЛЕЗИ СРАМНО НАПАЛИ НОВАКА оптужујући га да је због њега тенис претрпео губитак!

0

Крис Кермод ће напустити функцију председника АТП-а, у моментима када је тенису потребан вођа, истиче новинар угледног "Гардијана", Кевин Мичел.

Након што је Новак Ђоковић успео да реализује идеју, да се поменути господин склони са врха организације, иако су Роџер Федерер и Рафаел Надал били за то да му се продужи мандат, због чега се у тексту поменутог британског листа помиње да је најбољи на свету направио „бесмислени удар у и тенис оставио у опасној позицији“.

FOTO: @TENNISTV / TWITTER

У последње време се спекулисало о незадовољству великог броја тенисера, а наглашавало се да је иницијатор промена Новак Ђоковић, председник Уније тенисера.

– Изгубио је и он, али и тенис… Ђоковић, који је у каријери зарадио 128.804.799 долара, пробао је да води турнир у Србији који је спектакуларно пропао 2013. године, ушао је у расправу са Кермодеом коме су требала четири гласа како би опстао на позицији на којој је био, али је изгубио – између осталог наводи у тексту Мичел и тврди да Новак заобилази прави одговор на питање о Кермодеу.

– Иронија је да је Новак тражио транспарентност од Кермода о преговорима и подели прихода, али када је упитан да ли је лично желео да се Кермод уклони и зашто, заобилазио је тему у неугодној размени са новинарима, тврдећи да је све „поверљиво“ – наставио је колумниста „Гардијана“.

И даље се не зна ко ће бити нови председник АТП-а.

– Новак може да буде разоружавајуће шармантан, као и тврдоглав код тешких питања. Има их још… Ко ће заменити Кермода? Хоће ли Ђоковић и већина играча одобрити неког новог? Можда би волели нешто да кажу у именовању? – објашњава Мичел, наглашавајући да је Кермод изузетно допринео подизању награда у тенису, са 5,2 на преко девет милиона евра.

Иронија није изостала, поготово када је реч о зарадама оних најбољих.

– Вимблдон је повећао зараду тенисерима сваке године помало, као и што су учинили мастерс турнири. Примера ради, Камерон Нори, британски број два, поразом у уводној рунди ће зарадити 15.610 долара, док ће победник, који ће очигледно бити Новак, зарадити чак 1,3 милиона – цинично је речено у тексту.

Енди Мареј, Стен Вавринка, Роџер и Рафа… Сви су се сложили да је одлазак Кермода велики губитак за тенис, а из „Гардијана“ за крај поручују:

„Невиност старомодне врсте, наивна врста, изгледа да недостаје у ‘ширем спектру’ игре у последње време…“

Питање је шта је све од овога требало да значи за Новака Ђоковића, који ипак није одустао од намере да се уведу промене у сам врх АТП-а.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!