Прочитај ми чланак

ЕВРОЛИГА: Убедљива победа Звезде у Виторији!

0

KK Crvena zvezda 370_orig

(Б92)

Кошаркаши Црвене звезде наплатили су у Виторији несрећне поразе од Локомотиве и Панатинаикоса у Евролиги!

Екипа Дејана Радоњића је до премијерне победе у најјачем европском такмичењу стигла у 4. колу победивши Лаборал Кучу у Виторији са 73:63.

Црвено-бели лоше су одиграли само другу деоницу у којој су убацили шест поена, а у преосталом делу утакмице у потпуности су надиграли фаворизованог домаћина.

Звезда се овом победом укључила у борбу за Топ 16 фазу, сада у Д групи има скор 1-3, као и Лијетувос Ритас.

У Виторији је био и бивши капитен Црвене звезде и кошаркаш клуба из Виторије који је пред почетак утакмице добио озбиљне овације домаћих навијача који су му направили и транспарент на српском: „Рако, вечна легендо“.

Звезда је одлично отворила дуел у Виторији. Неколикод обрих одбрана и неколико лаганих поена под кошем донели су екипи Дејана Раопдњића стартно вођство, а након тројке Шилба у 4. минуту црвено-бели су водили 9:2.

Домаћи тим је у првих пет минута погодио само један шут из игре (6 поена укупно) и Звезда је контролисала дешавања на паркету. Добар је био Демаркус Нелсон, а након што се разиграо и Шилб Звезда је први пту стигла и до двоцифрене предности – 21:10 у 9. минуту, а након 10 минута било је 25:15.

Ни почетком друге деонице није се променило стање на паркету. Београдски тим играо је веома добру одбрану, затварао је све прилазе кошу, али није најбоље користио много бољу игру у нападу.

Неколико промашених отворених шутева и неколико промашених слободних бацања одржали су домаћина у игри, па је полако предност Звезде почела да се топи. Дејан Раодњић добио је бизарну техничку грешку због уласка на терен, играчи су деловали безидејно у нападу па је домаћи тим брзо ухватио потпуни прикључак иако није играо ништа посебно.

Келати је тројком закључио серију 12-0 којом је домаћин изједначио (31:31). Звезда више од пет минута у тим тренуцима није поентирала.

Ту међутим није био крај серије домаћина и глупости гостију. Блејк Шилб је овога пута био у првом плану. Прво је изгубио лако лопту у нападу, а затим је направио непотребно намерну личну грешку, па је Куча Лаборал водила на полувремену са 32:31.

Лабаорал Куча је серију са краја првог полувремена продужила и на почетак другог (15-0), а прекинуо је Рашко Катић поенима. Ипак, за разлику од дуела са Панатинаикосом, црвено-бели овога пута нису пали у трећој деоници.

Лука Митровић играо је веома храбро и добро против много искуснијег Андреса Ноћионија, Нелсон је погодио вероватно прву тројку у сезони и Звезда је успевала да одржава егал.

У финишу четвртине Звезде је поново дошла до предности, неколико важних поена убацио је Чарлс Џенкинс и црвено-бели су имали плус три пред одлучујућих десет минута.

Види још:

Младеновићу и Звезди две недеље за договор

Рад појачан навијачима против Звезде