Прочитај ми чланак

ЕФИКАСНИ Бугари: Ухватили Бојана који је нападо и повредио Оливеру Јевтић

0

Нападач на Оливеру Јевтић, на трци у Софији, ухваћен је после мање од 24 сата након ужасног напада на легендарну српску атлетичарку.

Бугарска полиција је дан после хаоса у главном граду идентификовала виновника инцидента.

Бугарин Бојан Вачев је напао Оливеру, тако што се ушуњао на старту трке на 10 километара, трчао неко време са такмичарима и онда се лактом залетео и оборио српску атлетичарку.

„Да, полиција је већ обавештена о свему. Хвала свима на помоћи”, написала је на Фејсбуку извесна Јана Кара, која је претходно иницирала потрагу за нападачем.

„Невиђен случај агресије на спортском догађају од стране једног учесника према другом, изведен потпуно намерно. Као што се види и на снимку који су забележиле наше камере на лицу места. Жртва је Оливера Јевтић, учесница пет Олимпијских игара! Ако неко препознаје младића у црној тренерци, нека се јави полицији! Хвала унапред”, додала је Кара на друштвеним мрежама.

Да све буде још бизарније, Вачев је после трке поносно објавио фотографију са пласманима: “Топ 600, добар сам, Софијски маратон”.

“Намерно је сакрио број. Желео је да избаци из трке Оливеру, јер је наградни фонд износио неколико хиљада евра… Ово је озбиљан преступ. Није ударен неки случајни пролазник, већ потенцијална победница. Видите да се нападач окреће око себе и да гледа кога треба да нападне”, такође је написала Кара.