Прочитај ми чланак

ЕФЕС ЖЕЛИ ТРЕНЕРA ЗВЕЗДЕ: Дејан Радоњић уместо Душана Ивковића!

0
ФОТО: Бета

ФОТО: Бета

Одличан рад и резултати које има с црвено-белима у Евролиги натерали челнике турског клуба да младог стручњака виде као првог пика за клупу наредне сезоне.

Сјајни резултати које Дејан Радоњић постиже с Црвеном звездом нису прошли незапажено! Како Курир сазнаје, Aнадолу Ефес радо би видео тренера црвено-белих на њиховој клупи у следећој сезони.

Турци дреше кесу

Плата Душана Ивковића у Ефесу мери се са седам цифара. Искусни стручњак дебело је коштао челнике турског клуба. Како су турски медији писали, Ивковић за годину дана у Истанбулу добије два милиона евра! Тиме је он, уз Жељка Обрадовића, најплаћенији европски тренер. С друге стране, Радоњић у Црвеној звезди ради за десет пута мање новца. И то, за разлику од Ивковића, новац не добија редовно, већ са честим кашњењима.

Ивковић бивши! Радоњић будући! Барем тако изгледа пројекција челника клуба из Цариграда за наредну сезону. Душан Ивковић није оправдао велика очекивања која су пред њега постављена на почетку утакмице.

Искусни стручњак испао је рано из националног купа, у Евролиги само чудо може да га одведе у топ осам, а једино добро гура у првенству, где је лидер после 22 кола.

Међутим, то је скромно за амбиције клуба који има буџет готово 20 милиона евра. Како су нам предочиле турске колеге, Ивковић сигурно неће бити тренер у идућој сезони.

Превремени раскид уговора папрено би коштао тим из Истанбула, па ће се за разлаз сачекати крај првенства.

Ту се одмах отворила тема ко ће да наследи Ивковића… Челнике Ефеса одушевио је тренер Звезде, који је од екипе која вреди неупоредиво мање од њих направио тим који игра боље од истанбулског клуба. Радоњић је први пик за тренера!

Подсећамо, на крају прошле сезоне Лаборал Кућа желела је да види црногорског стручњака на клупи, али је Радоњић одлучио да остане у Звезди, с којом је те године освојио триплу круну. Ове сезоне је отишао и корак даље, пре свега одличним резултатима у Евролиги. И то са, на папиру, слабијим тимом од прошле године.

Пре било какве приче о даљим плановима, Радоњић жели да трофејима приведе крају сјајну сезону, у којој је изборен поновни пласман у Евролиги. У текућој сезони елитног такмичења Звезда се налази на корак од пласмана међу осам најбољих екипа. До тог успеха црвено-бели могу да дођу већ следеће недеље, кад у Aрени дочекују Дарушафаку.

Извор:  Курир