Прочитај ми чланак

Џајић: „Толе одлази!“

0

dzajic605

(Спортске.нет)

Председник ФК Црвена звезда Драган Џајић позвао је клубове Јелен Суперлиге да се одазову акцији „Шест минута за спас српског фудбала“ којом вицешампион Србије покушава да доведе до промена у врху ФСС.

Упркос најавама да ће сваки клуб који намерно закасни на почетак утакмице у трећем колу ЈСЛ бити санкционисан финансијски а капитен тима жутим картоном, председник ФК Црвена звезда Драган Џајић позвао је чланове ЈСЛ да и овог викенда изразе протест подршком акцији „Шест минута за спас српског фудбала“.

„ФК Црвена звезда позива фудбалске клубове да утакмице 3. кола Јелен Суперлиге, које се одржавају 24. и 25. августа 2013. године, почну са ШЕСТ МИНУТА ЗАКАШЊЕЊА у знак протеста против стања у српском фудбалу, и као подршка захтевима за промене у фудбалској организацији, односно најважнију од њих – одлазак Томислава Караџића“ стоји у уводном делу Џајићевог обраћања јавности.

Претходне недеље неколико мечева другог кола ЈСЛ каснило је пет минута у знак протеста против Томислава Караџића а Џајић се овом приликом захвалио клубовима који су се одазвали акцији Црвене звезде.

„ФК Црвена звезда се захваљује свим клубовима, фубалским судијама, гледаоцима и јавности који су подржали акцију ‘Пет минута за спас српског фудбала’ која је одржана 17. и 18. августа 2013. године. Очигледно је да поруку да су српском фудбалу неопходне промене није разумео само онај због којег се наш спорт налази у ситуацији у којој је данас – председник ФСС, Томислав Караџић“ наводи се у саопштењу и додаје,

„Томислав Караџић није ни покушао да, заједно са свима који су незадовољни, пронађе решење које је у интересу фудбала. Тиме је само потврдио да му није место у фудбалу, да је највећи кривац за кризу у којој се налазимо и да му је фотеља важнија од будућности фудбала, истине и поштења. Начин на који је Томислав Караџић напао потпредседнике Црвене звезде још једном нас је учврстио у идеји да човеку који је највећи проблем српског фудбала што пре видимо леђа“ истиче се у Џајићевом позиву на нове реторзивне мере.

Судијска комисија је данас издала изричито наређење арбитрима да свако кашњење санкционишу али Џајић и од делилаца правде тражи да се оглуше о наредбе.

„Апелујемо на фудбалске судије да одбију да спроводе наређење ФСС односно Судијске комисије о додељивању жутог картона капитену екипе који не изведе свој тим на терен у време које је предвиђено за одигравање утакмице. Ово наређење није у складу са фудбалским прописима, ни домаћим, ни међународним, и представља покушај да се застраше судије и клубови због чега ће наредбодавци, пре или касније, одговарати.

Такође, позивамо ФСС да не обмањује јавност тврдњама да ће такмичење бити нерегуларно због тога што све утакмице не почињу у исто време!? Наше такмичење је нерегуларно због намештених утакмица, судијског протежирања појединих клубова и утицаја руководства ФСС на такмичење, иза чега стоји управо Томислав Караџић, а не због времена у коме почињу утакмице“ стоји још у саопштењу објављеном на званичном сајту Црвене звезде.

За крај, председник Црвене звезде позвао је истомишљенике да током предстојећег викенда са шест минута закашњења изведу своје екипе на терен и тако наставе борбу за смену Томислава Караџића.

„Зато позивамо фудбалске клубове да наставимо са нашом протестном акцијом и да утакмице наредног кола Јелен Суперлиге почнемо са шест минута закашњења. Наш протест треба да буде миран и достојанствен јер је у интересу фудбала. Новим протестом показујемо да нас претње нису уплашиле и да нећемо стати све док Томислав Караџић не напусти српски фудбал“ закључује се у саопштењу Драгана Џајића.